Veegplan 2024: straten met en zonder parkeerverbod

Social media sharing
Veegplan

Wij houden de straten en pleinen in onze stad rein volgens een vast schema: het veegplan. Elke straat wordt minstens één keer per jaar onder handen genomen. Een veegbeurt omvat het verwijderen van onkruid op een ecologische manier, grondig vegen van zand om kruidgroei minder kansen te geven, opruimen van zwerfvuil, rioolkolken ledigen en bladresten verwijderen.

Een hele operatie dus! In een groot aantal straten wordt daarom parkeerverbod opgelegd. In die straten staan er te veel wagens om veilig en vlot te kunnen werken. Bewoners van deze straten krijgen tijdig een aankondiging in de brievenbus. Je vindt de jaarplanning in bijlage onderaan deze pagina. Help ons om het veegplan in goede banen te leiden en hou rekening met het parkeerverbod. Zo vermijd je ook dat de politie moet tussenkomen. 

In straten met minder of geen geparkeerde wagens kunnen de veegwerken verlopen zonder parkeerverbod.  We werken daarbij heel wijkgericht zodat volledige buurten er in één knip verzorgd bijliggen. Om voldoende flexibiliteit te hebben, bijvoorbeeld om te kunnen inspelen op weersomstandigheden, zijn deze werken niet op dagbasis ingepland en is hiervan dan ook geen exacte planning ter beschikking.

Dan nog een tip. Je eigen voortuin en het voetpad voor je woning proper houden is jouw verantwoordelijkheid. Maak er regelmatig werk van en zeker niet alleen wanneer het veegplan je straat aandoet. Zo kunnen onze medewerkers properder werk leveren en zorgen we samen voor een aangename stad!

Contact

Techniekhuis

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen