Huiskatten eenmalige tussenkomst sterilisatie

Is je kat wulps? Laat jouw huiskat steriliseren en krijg een deel van de kosten terugbetaald. Met dit formulier vraag je een éénmalige tussenkomst aan voor het castreren/steriliseren en/of chippen en registreren van één huiskat.

Vul het formulier in

Vul jouw gedeelte van het formulier 'Aanvraag éénmalige tussenkomst' in.

Laat het formulier invullen door je dierenarts

Neem het formulier mee naar jouw dierenarts en laat het gedeelte "in te vullen door de dierenarts" invullen.

Bezorg ons het formulier

Bezorg dit formulier binnen één maand na de ingreep aan de stad Sint-Niklaas via mail aan patrimonium@sint-niklaas.be. De stad betaalt de tussenkomst uit binnen de zes maanden na ontvangst van het volledig ingevulde en ondertekende formulier.

Vaak worden kattenliefhebbers met ongewenste nestjes geconfronteerd en geven ze de kittens weg. Maar de schattige kittens worden groot en passen soms niet meer in het gezin. Dan belanden ze op straat of in het asiel.

Daarom moeten alle nieuwgeboren katten sinds 1 april 2018 gesteriliseerd of gecastreerd worden. Tegen januari 2020 moeten àlle katten geboren na 31 augustus 2014 gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Bovendien moeten katten ook gechipt en geregistreerd worden via de databank CatID voor ze 12 weken oud zijn. Dankzij de chip kan je je kat sneller terugkrijgen als ze verloren loopt.

Via de stad krijg je een eenmalige tussenkomst voor de sterilisatie van je kat. Druk het formulier af en neem het mee naar de dierenarts. Bezorg het ons vervolgens terug.

Om je tussenkomst te ontvangen, neem je het formulier mee naar je dierenarts en bezorg je het ons terug.

Om het castreren/steriliseren, chippen en registreren van huiskatten te stimuleren voorziet de stad een eenmalige financiële tussenkomst voor inwoners die hun huiskat hebben laten behandelen door een erkende dierenarts:

- 10 EUR voor het castreren van een kater, (15 EUR voor houders met een kansenpas);
- 30 EUR voor het steriliseren een kattin, (45 EUR voor houders van een kansenpas);
- 12 EUR voor het chippen en registreren van zowel een kater als een kattin, (18 EUR voor houders met een kansenpas).

Contact

Patrimonium en landbouw

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen