Jaarmarkten

Jaarlijks worden vijf prijskampen voor paarden georganiseerd in Sint-Niklaas voor labeurpaarden, warmbloedpaarden en pony's. Deze prijskampen dragen bij tot rasveredeling en -selectie van onze landbouwhuisdieren. Daarnaast is er ook een rundveeprijskamp.
  • Nieuwkerken: paasmaandag AFGELAST
  • Sinaai - Stenenmuur: pinkstermaandag AFGELAST

In navolging van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besliste het college van burgemeester en schepenen alle activiteiten die doorgaan op grondgebied Sint-Niklaas te annuleren tot 31 augustus. De jaarmarkt in Nieuwkerken op 13 april 2020 en de jaarmarkt in Sinaai Stenenmuur op 1 juni 2020 zullen dus niet doorgaan.

  • Sinaai - Dries: zaterdag septemberkermis
  • Belsele: 11 november AFGELAST

In navolging van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besliste het college van burgemeester en schepenen alle activiteiten die doorgaan op grondgebied Sint-Niklaas te annuleren tot 19 november. De jaarmarkt in Belsele op 11 november 2020 zal dus niet doorgaan.

Hou zeker de berichtgeving in de gaten voor het verder verloop van de jaarmarkten in 2020.

  • Sint-Niklaas: 1ste maandag van december

Wie interesse heeft om deel te nemen, kan de schikkingen voor de prijskampen opvragen bij stad Sint-Niklaas.

Elk jaar wordt in samenwerking met de Broederschool Biotechnische & Sport (Weverstraat 23, Sint-Niklaas) een prijskamp georganiseerd voor stamboekvee van de drie runderrassen.

Omwille van de maatregelen ten gevolge van het coronavirus zal de veeprijskamp dit jaar NIET doorgaan. Voor meer informatie hou je de website www.bio.broeders.be in de gaten. 

Patrimonium en landbouw

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen