Parken & bossen

Hier vind je een overzicht van de grotere parken en bossen in onze stad. Natuurlijk zijn er in de verschillende buurten ook nog kleinere groenzones.

Romain De Vidtspark

Het stadspark. Een groene long in ons centrum op wandelafstand van de grootste markt van België. Monumentale bomen, een bos,  grasland om te relaxen en ruimte om te spelen. Er is bovendien een kasteel met slotgracht. Mooi!

Clementwijk

Een paradijs voor waterjuffers, kikkers en spelende kinderen. 4 hectare speelgroen met veel reliëf en ruimte voor water in het centrum van Clementwijk II.

Parkbegraafplaats Tereken

Op zoek naar stilte en rust? Ga wandelen in de parkbegraafplaats tussen Abingdonstraat, Tereken en N70. De parkbegraafplaats wordt extensief onderhouden. Zo verschijnen er meer bloemen. 8 hectare feestdis voor bijen en hommels. Onder de historische graven bevinden zich echte pareltjes. Zoek naar de ‘klimop-boom’ in het zuidoosten van de parkbegraafplaats.

Stadsbos Puitvoet

Het grootste stadsbos. Grofweg 25 hectare oud naaldbos met nieuwe aanplantingen van gemengd loofbos. Naast spechten en havik huizen er ook verschillende jeugdverenigingen. Een geliefd wandelbos. Op termijn streven we naar 52 hectare bos met veel ruimte om te spelen en sporten.

Nog in Sint-Niklaas:

Het Adolf Daensplein en het Sint-Jansplein, speelpark Witte Molen en tal van kleinere groenzones. Je vindt ze terug op de kaart.

Mierennest

Een speelbos nabij wijk Mierennest en op wandelafstand van sportcentrum De Klavers. In het speelbos kan je klauteren en er is volop materiaal om kampen te bouwen. Aan de andere zijde van het bos vindt je grote speelheuvels en een waterplas.

Boskapel

Hoofdzakelijk privaat bos, maar toegankelijk via allerlei pittoreske paden. Tussen het sportcentrum van Sinaai en de boskapel vind je een hardloopparcours.

Nog in Belsele: 

Het Sint-Andriesbosje en het Hof van Belsele (alleen toegankelijk op de wandelpaden).

Patersbos

Monumentale beuken,  tamme kastanjes en platanen op een boogscheut van het station van Sinaai. Toegankelijk via Wijnveld en Hooimanstraat.

Ter Beke

In het najaar van 2018 planten we 1,5 hectare nieuw speelbos aan in de buurt van sportcentrum Ter Beke, chiro Wij en KLJ Sinaai. Je vindt fruit en noten in de sneukelzone ten oosten van het KLJ-gebouw. Wanneer het bos enkele jaren heeft kunnen groeien, voegen we spelelementen toe.

Fondatie van Boudelo

In het noordwesten van Sinaai ligt de Fondatie van Boudelo, een natuurreservaat in beheer van vzw Durme. Het gebied is toegankelijk via onverharde paden en een wandellus van 6 km. In deze mozaiek van moerasbossen en hooilanden sluipt de zeldzame boommarter rond. De mopsvleermuis was uitgestorven in Vlaanderen. In 2016 vond men echter een kolonie terug in dit natuurgebied. Topnatuur in Sint-Niklaas!

Parkbos Nieuwkerken

Een nieuw parkbos van 3,2 hectare tussen Wallenhofwijk, Nieuwkerkenstraat en Pastorijstraat. De plannen voor dit parkbos worden momenteel afgewerkt. De aanleg gebeurt in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen