Volkstuin

Groene vingers, maar geen eigen tuin? Dan is een volkstuintje vast iets voor jou! Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Op deze pagina ontdek je welke formule het best bij jou past.

Een volkstuintje is een eigen lapje grond, dat niet aan je woning ligt. Je kan dit tuintje op verschillende manieren inrichten: bijvoorbeeld als traditionele moestuin met groenten, fruit en kruiden of als siertuin met bloemen, struiken en gras. Je onderhoudt het tuintje zelf. 

De stad beheert twee wijkvolkstuinprojecten, eentje in de Clementwijk en eentje in het Peter Benoitpark. Buurtbewoners kunnen hier een tuintje huren, en/of op zaterdagvoormiddag tussen 11 en 12 uur hun GFT-afval naar de wijkcompostplaats brengen.

Woon je niet in één van de twee bovenstaande wijken? Dan kan je terecht bij de volkstuinen van het Werk van den Akker in de Lindenstraat.  

  • Je woont in het Peter Benoitpark, Peter Benoitstraat, Van Durmestraat, Schoolstraat, Brugsken, Moerlandstraat of August De Boeckstraat.
  • Huurprijs wordt elk jaar geïndexeerd. Reken op ongeveer 12 EUR gebruiksvergoeding + 11 EUR verzekeringspremie.
  • In de volkstuintjes passen we de principes toe van ecologisch of pesticidenvrij tuinieren. Meer informatie hierover vind je op www.velt.be.
  • Contact: buurtwerker Hans De Clippeleir – 03 778 37 37

Wil je een volkstuintje in de Kolenventerstraat huren? Laat het ons weten! We plaatsen jou op de wachtlijst en nemen contact met je op als er een tuintje vrij komt. 

  • Je woont in de Frans Van Cauwelaertlaan, Camiel Huysmanslaan, Louis Francklaan, Merelstraat, Kwartelstraat, Kievitstraat, Spreeuwenstraat, Sijsjesstraat, Fazantenstraat, Karrekietstraat, Eksterstraat, Spechtstraat, Kuildamstraat, Lodewijk de Raetlaan, Amsterdamstraat, Londenstraat, Dublinstraat, Kopenhagenplein, Romeplein, Helsinkiplein, Luxemburgstraat, Wenenstraat, Athenestraat of Stockholmplein. 
  • Huurprijs wordt elk jaar geïndexeerd. Reken op ongeveer 12 EUR gebruiksvergoeding + 15 EUR verzekeringspremie.
  • In de volkstuintjes passen we de principes toe van ecologisch of pesticidenvrij tuinieren. Meer informatie hierover vind je op www.velt.be.

Wil je een volkstuintje in de Clementwijk huren? Laat het ons weten! We plaatsen jou op de wachtlijst en nemen contact met je op als er een tuintje vrij komt. 

Contact

Team duurzaamheid

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen