Dagopvang (0 tot 3 jaar)

Social media sharing

Wie op zoek is naar kinderopvang voor baby's en peuters overdag, bijvoorbeeld in een kinderdagverblijf, een crèche of bij een onthaalouder, kan kiezen uit een uitgebreid aanbod. Er zijn de stedelijke kinderdagverblijven voor baby’s en peuters en de onthaalouders in Sint-Niklaas, maar ook een heel netwerk aan privé-kinderdagverblijven.

Het volledige aanbod vind je ook op een overzichtelijke website. Daar kan je ook alle vrije opvangplaatsen opzoeken. Je kan meteen via de website je dagopvang aanvragen. 

Contact

Loket kinderopvang & onderwijs

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Stedelijke gezinsopvang (onthaalouders)

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Criteria uitbreidingsronde 2022

In de meerjarenplanning van de Vlaamse overheid werd beslist dat in 2022 125 gesubsidieerde plaatsen bijkomen op basis van de aangetoonde nood door de lokale loketten. Sint-Niklaas krijgt 9 nieuwe, gesubsidieerde plaatsen (geen omschakeling).

Eind oktober lanceert Agentschap Opgroeien de oproep voor 9 bijkomende subsidieplaatsen trap 2A voor Sint-Niklaas. Uiterlijk 30 november dient de organisator zijn aanvraag in (zowel bij Agentschap Opgroeien als bij het lokaal bestuur). Opgroeien neemt een beslissing in februari 2023. Om een aanvraag in te dienen volg je de Procedure uitbreidingsronde 2022 die werd opgemaakt in samenspraak met het lokaal overleg kinderopvang. 

Procedure uitbreidingsronde 2022

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Sanne De Clerck

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen