Ik wil helpen

Social media sharing

Vrijwilligerswerk 

Als je hulp wil bieden of als vrijwilliger wil meewerken in een opvangcentrum, maak je eerst een afspraak met het Rode Kruis Opvangcentrum, Kasteelstraat 8, Sint-Niklaas, via 03 778 88 20 of integratie.ocsint-niklaas@rodekruis.be. 

Wil je als vrijwilliger aan de slag bij VLOS? Je vindt meer info op www.vlos.be

Pleegzorg

In het kader van de vluchtelingencrisis lanceerde Pleegzorg Vlaanderen de campagne: 'Geef de wereld een thuis'. Daarmee willen ze gezinnen die zich spontaan openstellen om vluchtelingen met een statuut tijdelijk op te vangen, zo snel mogelijk als pleeggezin omkaderen. Heb je interesse om als pleeggezin vluchtelingen op te vangen? Meer info vind je op www.pleegzorgvlaanderen.be

Wonen

Als erkende vluchteling heb je een aantal weken om het opvanginitiatief te verlaten en op zoek te gaan naar een woonst. Dit is geen makkelijke klus! De nood naar woningen bij vluchtelingen is zeer groot. Je kan mensen in nood helpen door een woning, appartement, studio, kamer of buitenverblijf ter beschikking te stellen. 

Financiële steun 

Het Rode Kruis brengt gevluchte families terug met elkaar in contact. Vaak raken families op de vlucht elkaar onderweg kwijt. Dankzij een wereldwijd netwerk kan het Rode Kruis families helpen bij het zoeken naar vermiste familieleden en de hereniging van gezinnen. Help deze familiebanden herstellen en doe een online gift of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353. 

Het Rode Kruis Opvangcentrum Kasteelstraat kan ook giften gebruiken om de werking verder uit te bouwen, op rekeningnummer BE73 2930 3569 6560. 

Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas is een vrijwilligersorganisatie, die zich inzet voor elke migrerende mens in nood. VLOS vzw ondersteunt vluchtelingen door begeleiding in hun procedures en in hun zoektocht naar onderdak, voedsel en kleding. Je kan financieel helpen op rekeningnummer BE37 7551 5332 5428. 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen