Ik wil helpen

Social media sharing

Als je hulp wil bieden of als vrijwilliger wil meewerken, maak je eerst een afspraak met het Rode Kruis Opvangcentrum, Kasteelstraat 8, Sint-Niklaas, via 03 778 88 20 of integratie.ocsint-niklaas@rodekruis.be.

Het opvangcentrum is vooral op zoek naar:

  • Kindermateriaal zoals buggy’s, kinderwagens, maxi-cosi’s ...
  • Schoolmateriaal zoals boekentassen, rugzakken …
  • Fitnesstoestellen

Het Rode Kruis aanvaardt geen:

  • Kledij, schoenen, jassen
  • Klein speelgoed
  • Boeken
  • Kookgerief en servies

Hiervoor verwijst het Rode Kruis naar het VLOS, Kasteelstraat 4, Sint-Niklaas, via 03 766 29 13 of info@vlos.be. Wil je spullen schenken aan het VLOS? Je vindt meer info op www.vlos.be.

Het Rode Kruis aanvaardt geen voeding, omwille van de strenge normen rond voedselveiligheid en -hygiëne.

In het kader van de vluchtelingencrisis lanceerde Pleegzorg Vlaanderen de campagne: 'Geef de wereld een thuis'. Daarmee willen ze gezinnen die zich spontaan openstellen om vluchtelingen met een statuut tijdelijk op te vangen, zo snel mogelijk als pleeggezin omkaderen. Heb je interesse om als pleeggezin vluchtelingen op te vangen? Meer info vind je op www.pleegzorgvlaanderen.be.

Je kan ook mensen in nood helpen door een woning, appartement, studio, kamer of buitenverblijf ter beschikking te stellen.

Financiële steun

Het Rode Kruis brengt gevluchte families terug met elkaar in contact. Vaak raken families op de vlucht elkaar onderweg kwijt. Dankzij een wereldwijd netwerk kan het Rode Kruis families helpen bij het zoeken naar vermiste familieleden en de hereniging van gezinnen. Help deze familiebanden herstellen en doe een online gift of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353.

Het Rode Kruis Opvangcentrum Kasteelstraat kan ook giften gebruiken om de werking verder uit te bouwen, op rekeningnummer BE73 2930 3569 6560.

Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas is een vrijwilligersorganisatie, die zich inzet voor elke migrerende mens in nood. VLOS vzw ondersteunt vluchtelingen door begeleiding in hun procedures en in hun zoektocht naar onderdak, voedsel en kleding. Je kan financieel helpen op rekeningnummer BE37 7551 5332 5428.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen