Volmacht

Een volmacht is een schriftelijke verklaring, waarmee je iemand anders toelating geeft om voor jou een taak in jouw naam te verrichten. Met een volmacht kan iemand anders voor jou bv. een identiteitskaart afhalen als je dit zelf niet kan. 

Volmacht opstellen

Vul het volmachtformulier in en laat het ondertekenen door de volmachtgever en de volmachtdrager.

Je kan hieronder een volmachtformulier downloaden om af te printen en in te vullen. Heb je geen printer? Geen probleem, je mag een volmachtformulier ook zelf schrijven. Let er op dat het de juiste informatie bevat en ondertekend is door volmachtgever en volmachtdrager.

Handeling verrichten

De volmachtdrager komt met het ingevulde en ondertekende document naar het stadhuis. Hij of zij moet de eigen identiteitskaart kunnen voorleggen. 

  • Het ingevulde volmachtformulier, ondertekend door de volmachtgever en de volmachtdrager. 
  • De identiteitskaart van de volmachtdrager, dus diegene die de volmacht krijgt.

Bijlagen

Een volmacht geven is gratis.

De volmacht is enkel geldig als het volmachtformulier door volmachtgever en volmachtdrager ondertekend is. De volmachtdrager moet zijn of haar identiteitskaart kunnen voorleggen.

Let op! Dit volmachtformulier kan je niet gebruiken voor verkiezingen. Hiervoor gebruik je het aparte volmachtformulier dat je vindt op de pagina 'Verkiezingen'.

Burgerzaken

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen