Workshops voor scholen

Social media sharing
Campagnebeeld polarisatie

Sint-Niklaas wil een veilige stad zijn, waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Radicalisering en extremisme passen daar niet in. Daarom wil het stadsbestuur signalen van polarisering en radicalisering tijdig in beeld brengen en preventief aanpakken.

Kritisch leren denken is altijd al een belangrijk onderwerp geweest op school. Mediawijsheid vormt op haar beurt dan weer een belangrijke component van kritisch denken in onze digitale samenleving. Dat misleidende of zelfs ronduit valse informatie circuleert is een fenomeen dat al zo oud is als de kennismaatschappij zelf, maar de schaal en snelheid waarop dat nu gebeurt is ongezien. De kwalijke gevolgen daarvan vallen nauwelijks in te schatten.

Daarom zet de stad in op de online weerbaarheid van de jongeren, meer bepaald op het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen zoals complotdenken en fake news. We doen dit door gratis workshops aan te bieden aan de tweede graad van onze secundaire scholen. Zo hopen we een groot aantal jongeren te bereiken.

Deze workshops worden gegeven door StampMedia, een organisatie uit Antwerpen die de stem van jongeren versterkt door jongeren mediawijs te maken en door media jongerenwijs te maken.

In het voorjaar van 2022 worden deze workshops in 5 verschillende scholen gegeven. Volgende jaren komen alle andere scholen aan bod.

Heb jij ook zin om in jouw organisatie rond deze thema’s te werken? Heeft jouw school of organisatie ook interesse in deze workshops?  Neem dan contact op met de deskundige extremisme en polarisering van de stad.

De workshops worden georganiseerd met steun van de Vlaamse overheid.

 

Contact

Stedelijk aanspreekpunt extremisme en polarisatie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Diversiteit

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen