Brandweer - Hulpverleningszone Waasland

Social media sharing

Hulpverleningszone Waasland verenigt de brandweer- en ambulanceposten Beveren, Kieldrecht, Kruibeke, Melsele, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster. Deze negen posten, die ruimĀ 550 medewerkers herbergen, zetten zich dagelijks in voor de bescherming van meer dan 219.000 inwoners binnen het Waasland.

De brandweerpost van Sint-Niklaas vind je in de Nijverheidsstraat 33. Het korps is samengesteld uit beroeps- en vrijwilligerspersoneel.

Uiteraard zijn de brandweer- en ambulancemedewerkers verantwoordelijk voor het blussen van branden en het redden van de mensen die in gevaar zijn. Hun takenpakket gaat verder dan dat. Ze bieden hulp bij wateroverlast (bijvoorbeeld overstromingen of ondergelopen kelders) of stormschade, verwijderen wespennesten, voorkomen het instorten van huizen, leveren logistieke ondersteuning bij ongevallen, bieden technische ondersteuning (bijvoorbeeld voor het afdekken van een schouw of het verwijderen van een antenne) en nog veel meer.

Sommige interventies zijn gratis, voor andere moet je betalen.

Heb je dringend hulp van de brandweer nodig? Bel 112. Meer informatie over de noodnummers vind je hier.

Een aantal problemen kan je online melden bij Hulpverleningszone Waasland:

Je kan online ook advies of controle brandpreventie of een huisbezoek of infosessie aanvragen.

Meer info over de werking van de brandweer vind je op de website van Hulpverleningszone Waasland.

Contact

Brandweer Sint-Niklaas

Nijverheidsstraat
33
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen