Public Health Passenger Locator Form

In de strijd tegen het coronavirus is het verplicht om een 'Public Health Passenger Locator Form' in te vullen als je terug in België aankomt na een verblijf van meer dan 48 uur in het buitenlandDit formulier laat toe om de reiziger te contacteren als een besmetting met het coronavirus wordt vastgesteld en om contact tracing op te starten indien noodzakelijk.

Wanneer invullen?

Iedereen die 48 uur of langer in het buitenland verbleef, moet bij terugkeer naar België verplicht een 'Public Health Passenger Locator Form' invullen. Dit moet binnen de 48 uur vóór aankomst in België.

Verplicht invullen

Kom je terug van een verblijf van minstens 48 uur in het buitenland? Dan is het is verplicht om het Public Health Passenger Locator Form volledig, en waarheidsgetrouw, in te vullen. Vul je dit formulier niet in? Dan kan dat in eerste instantie leiden tot strafrechtelijke vervolging en tot weigering van toegang tot het grondgebied. 

Hoe invullen?

Online

Je kan het 'Public Health Passenger Locator Form' online invullen en onmiddellijk indienen.

Eenmaal voltooid, ontvang je een QR-validatiecode per e-mail. Dit is het bewijs dat je het formulier correct hebt ingevuld. Voor reizigers die met het vliegtuig terugkeren: deze QR-code moet je op het moment van instappen tonen.
 

Op papier 

Het formulier kan je downloaden onder 'Meenemen'.

Je vult het document in en scant het 48 uur voor vertrek in. Je stuurt het ingescande exemplaar naar PLFBelgium@health.fgov.be. Wanneer je met het vliegtuig of per boot naar België reist, zal je dit document moeten afgeven bij het instappen. Houd dus steeds een gedrukt exemplaar bij je.

Instructies

  • Vul het formulier leesbaar en volledig in.
  • Voor elke passagier van 16 jaar en ouder moet je een afzonderlijk formulier invullen.
  • De gegevens van kinderen onder 16 jaar moet je bij invullen op het formulier van een begeleidende volwassene.

Alle informatie & veelgestelde vragen over het 'Public Health Passenger Locator Form' vind je hier

Als de informatie die je ingevuld hebt op het formulier binnen de 14 dagen na aankomst verandert (bv. omdat je verhuist), dan moet je dit melden door het online formulier opnieuw in te vullen of de volledige en aangepaste gegevens door te sturen naar PLFBelgium@health.fgov.be.

Hier kan je het 'Public Health Passenger Locator Form' op papier downloaden.

Meer informatie vind je bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (diplomatie.belgium.be/nl) of bij de informatie van de federale overheid over het coronavirus (www.info-coronavirus.be/nl/).

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen