Word vaccinatieambassadeur

Twee mensen begroeten elkaar coronaveilig

Stad zoekt… vaccinatieambassadeurs

Wij zoeken geëngageerde inwoners en/of mensen die in Sint-Niklaas werken, die binnen hun netwerk in dialoog willen gaan over de vaccinatie tegen Covid-19.  Dat gesprek kan gaan over een praktisch probleem maar ook over twijfels die iemand heeft om zich te laten vaccineren. De stad wil haar vaccinatieambassadeurs hier maximaal bij ondersteunen en organiseert op donderdag 1 april een digitale workshop hierrond. 

Waarom?

Vaccinatie is van levensbelang om te voorkomen dat we ernstig ziek worden door Covid-19 of zelfs overlijden. Op die manier kunnen we dan weer de ziekenhuizen ontlasten en is er ruimte om ook andere medische zorg te geven. Wanneer voldoende mensen zich laten vaccineren, zal het aantal besmettingen stevig dalen en kunnen we terug een normaler leven krijgen.

Niet iedereen is overtuigd van vaccinatie. Mensen twijfelen over de veiligheid van het vaccin, hebben geen vertrouwen in de wetenschappers of farmaceutische bedrijven,… of ze begrijpen de uitnodiging voor de vaccinatie niet, weten niet goed hoe ze in het vaccinatiecentrum moeten geraken, … Daarom zoekt de stad vaccinatieambassadeurs, om in dialoog te gaan hierover.

Wat doet een vaccinatieambassadeur?

Iedereen die het gesprek wil aangaan over de vaccinatie kan vaccinatieambassadeur zijn: professionals of vrijwilligers die in een sociale organisatie werken, inwoners met een breed netwerk, sleutelfiguren wiens advies vaak wordt gevraagd, …  Concreet houdt dit in dat je mensen met vragen probeert te helpen of dat je ingaat op een gesprek over de vaccinatie binnen je vertrouwde netwerk. Er wordt niet van jou verwacht dat je zelf een vaccinatiegesprek start met onbekenden.

Een vaccinatieambassadeur doet dit met respect voor ieders mening en wil niemand een keuze opdringen. Wel reik je mensen de juiste informatie aan, praat je met hen over oplossingen voor praktische problemen en voer je in alle veiligheid een open gesprek over twijfels.

Workshop

Op donderdag 1 april kon je de digitale workshop voor vaccinatieambassadeurs volgen. Er werd ingegaan op jouw rol, communicatieongelijkheid en vaccinatietwijfel. Deelnemers kregen in het twee deel ook 10 communicatietips over motiverend en op niet-dwingende wijze communiceren over Covid-19 vaccinatie.

Wil jij graag nog één van onze vaccinatieambassadeurs worden?
Bekijk dan zeker de opname van de workshop en vul onderstaand webformulier in, zodat de stad je op de hoogte kan houden van belangrijk vaccinatienieuws.

Wil jij vaccinatieambassadeur worden?

Vul dan het webformulier hieronder in. Je kan ook bellen naar 0478 76 18 11.

Naam
Adres
Contactgegevens
Workshop
Volg je de workshop in de namiddag of 's avonds?

Wij gebruiken je gegevens enkel voor de verwerking van je aanvraag of dossier. Meer info over hoe we omgaan met privacy vind je op onze privacypagina.
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen