Zonaal veiligheidsplan

Social media sharing
De politie staat ten dienste van de gemeenschap. Het is dan ook logisch dat die gemeenschap zelf de thema’s bepaalt waaraan de politie werkt.
Naast de landelijk opgelegde prioritaire actiepunten, zijn er de prioriteiten die de lokale overheden vastleggen. Sint-Niklaas stelt qua veiligheid immers andere eisen dan bijvoorbeeld een grootstad of een politiezone aan de Belgische kust.
 
In de zonale Veiligheidsraad en op basis van allerlei onderzoeksgegevens zoals een bevolkingsbevraging bepaalt de burgemeester, de procureur des Konings en vertegenwoordigers van de federale politie samen met de korpschef waar de meeste aandacht naartoe moet gaan. Binnen het korps bekijken we daarna welke acties we zullen ondernemen om de gesignaleerde veiligheidsproblemen aan te pakken, en op welke manier we preventief kunnen optreden. Dat komt allemaal samen in het veiligheidsplan.
 

Een zonaal veiligheidsplan wordt opgesteld voor een beleidsperiode van 6 jaar. Ieder jaar wordt dit plan geëvalueerd en bijgestuurd en voor ieder fenomeen wordt jaarlijks samen met onze partners een actieplan uitgewerkt. Voor de lokale politie Sint-Niklaas zijn de thema's tot 2019: inbraken in gebouwen, informaticafraude, fietsdiefstal en radicalisering, gewelddadig extremisme en terrorisme.

Dit jaar wordt een nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025 opgesteld.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen