Een afspraak maken (aangifte doen)

Social media sharing

Aangifte doen = afspraak maken

Vanaf nu kan je online een afspraak maken met je smartphone, tablet of computer. Klik op onderstaande link "maak een afspraak". Vervolgens kies je het gewenste type van afspraak. In de agenda kies je een datum en tijdsslot. Tenslotte vul je je persoonsgegevens in en klik je op "afspraak boeken". Als je je e-mailadres hebt ingevuld, ontvang je onmiddellijk een bevestigingsmail in je mailbox. Een dag voor je afspraak ontvang je ook een herinneringsmail.

Wij garanderen een afspraak binnen de 72 uur. Indien je vaststelt dat er geen tijdssloten meer vrij zijn binnen de 72 uur, kan je contact opnemen met de Sint-Niklase Blauwe Lijn op tel 03 760 65 00.

Voor crisissituaties bel je naar 101 en kan het verhoor onmiddellijk plaatsvinden in functie van het gerechtelijk onderzoek.

Beschik je niet over een smartphone, tablet of computer?

Dan kan je nog steeds een afspraak maken via de Sint-Niklase Blauwe Lijn 03 760 65 00 (24 uur op 24, 7 dagen op 7). Onze onthaalmedewerkers helpen je telefonisch verder. 

Online aangifte

Wil je online aangifte doen zonder naar het Politiehuis te gaan? Dat is mogelijk als het om een niet-dringend geval gaat. Met het online aangiftesysteem kun je:

  • Een klacht indienen voor kleine misdrijven (bv. (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, diverse beschadigingen, graffiti …).
  • Je alarmsysteem of camera registreren.
  • Politietoezicht voor je woning aanvragen tijdens je vakantie of afwezigheid.

Het onlineaangiftesysteem vraagt je om jezelf te identificeren. Dat kan met je eID, een unieke code, token of itsme.

Let op! Voor dringende zaken bel je best het nummer 101.

Hier vind je de rechtstreekse links naar de online aangifteformulieren:

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen