Een afspraak maken (aangifte doen)

Social media sharing

Aangifte doen = afspraak maken

Om aangifte te kunnen doen van een gebeurtenis, ga je even langs in het Politiehuis. We geven je dan meteen ook een woordje uitleg en enkele tips, als je dat wenst.

Door de coronacrisis vragen we je om voor niet-dringende aangiften een afspraak te maken voor je naar het Politiehuis komt.

Vanaf 15 oktober 2020 kan je gemakkelijk online een afspraak maken met je smartphone, tablet of computer. Klik op onderstaande link "maak een afspraak". Vervolgens kies je het gewenste type van afspraak. In de agenda kies je een datum en tijdsslot. Tenslotte vul je je persoonsgegevens in en klik je op "afspraak boeken". Als je je e-mailadres hebt ingevuld, ontvang je onmiddellijk een bevestigingsmail in je mailbox. Een dag voor je afspraak ontvang je ook een herinneringsmail. 

 

Beschik je niet over een smartphone, tablet of computer?

Dan kan je nog steeds een afspraak maken op het nummer 03 760 65 00 (24 uur op 24, 7 dagen op 7). Onze onthaalmedewerkers helpen je telefonisch verder. 

 

Online aangifte

Wil je online aangifte doen zonder naar het Politiehuis te gaan? Dat is mogelijk als het om een niet-dringend geval gaat. Met het online aangiftesysteem kun je:

  • Een klacht indienen voor kleine misdrijven (bv. (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, diverse beschadigingen, graffiti …).
  • Je alarmsysteem of camera registreren.
  • Politietoezicht voor je woning aanvragen tijdens je vakantie of afwezigheid.

Het onlineaangiftesysteem vraagt je om jezelf te identificeren. Dat kan met je eID, een unieke code, token of itsme.

Let op! Voor dringende zaken bel je best het nummer 101.

Hier vind je de rechtstreekse links naar de online aangifteformulieren:

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen