Recherche

Social media sharing
In politieseries worden de grootste misdadigers op een half uur tijd ontmaskerd! De werkelijkheid is heel anders. Weinig misdrijven kunnen gepleegd worden zonder dat ook maar iemand er weet van heeft of dat iemand er iets van gemerkt heeft. Die informatie op het spoor komen en alle stukjes van de puzzel bij mekaar leggen, is de grote uitdaging van onze rechercheurs.
 
Hoewel je gerust de gedrevenheid van een tv-detective met die van onze speurders mag vergelijken, komt er vaak grondig en uitgebreid speurwerk aan te pas om dieven of overvallers te vinden en afdoende bewijzen te verzamelen.
 
Op eigen houtje een misdrijf willen oplossen, is uit den boze. Recherche is teamwerk. Onze onderzoekers werken dan ook nauw samen met het Oost-Vlaamse Parket en collega’s uit andere zones. Om grote criminele organisaties aan te pakken wordt ook internationaal samengewerkt.
 
Livescan
“Recherchewerk is zeer gevarieerd, uitdagend en boeiend. Als we de dader(s) dan ook nog kunnen identificeren en arresteren, is de voldoening groot. Jaarlijks worden zo’n 450 tot 500 mensen gearresteerd, zowel door onze rechercheurs als door de interventiemedewerkers.”
 
Luc, hoofdinspecteur lokale recherche
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen