Social media sharing

Wijkwerking

Om dichter bij jou te zijn, heeft elke gemeente, wijk en buurt een team van wijkinspecteurs. De wijkinspecteur zorgt voor het eerste contact met de bewoners en is de ‘ogen en oren’ binnen een wijk. Hij of zij kan problemen oplossen, of beter nog, voorkomen. Dat kan je wijkinspecteur echter niet alleen, veiligheid is immers een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Je bijdrage kan bestaan uit het ter harte nemen van preventie-adviezen en het tijdig signaleren van problemen. Neem gerust contact op met je wijkinspecteur.

Sint-Niklaas is onderverdeeld in 3 sectoren: West, Centrum en Oost. Aan elke sector zijn wijkinspecteurs en gerechtelijke inspecteurs verbonden. Als team proberen zij samen met jou te werken aan een leefbare en veilige stad.

Heb je iets te melden, ben je ongerust over wat er gaande is in je buurt, ondervind je hinder? Aarzel niet om je wijkteam te contacteren. Voor dringende politiehulp bel 101.

  • Stuur ons een bericht
  • Bel naar 03 760 65 20 
  • Spreek je wijkinspecteur aan
  • Een briefje in de bus kan natuurlijk ook nog altijd (Politiehuis Dalstraat, 26)
Wijkwerking
“Direct contact met de mensen uit de wijk is niet weg te denken uit ons werk. Het doet deugd als je merkt dat je inspanningen hun vruchten afwerpen.”
 
Bert, inspecteur wijkteam Centrum
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen