Verkeer

Nog net even door dat rode licht rijden, een flinke trap op het gaspedaal geven of de gordel vergeten: dit gedrag lijkt niet zo erg, maar kan verstrekkende gevolgen hebben. Elke dag opnieuw moeten onze mensen lelijke ongevallen vaststellen. Daarom hebben we een aantal verkeersspecialisten in huis. Zij houden geregeld acties om te kijken of iedereen zich aan de regels houdt. Zo zijn er de bekende snelheids- en alcoholcontroles. Maar we controleren ook op agressie, drugs, het dragen van de gordel en bellen achter het stuur.

Onze prioriteiten op vlak van verkeersveiligheid zijn de 4 belangrijkste oorzaken van doden en gekwetsten in het Europese verkeer:

  • rijden onder invloed van alcohol en/of drugs
  • overdreven snelheid
  • het niet dragen van de veiligheidsgordel
  • overtredingen tegen de voorrangsregels (bv. door het rode licht rijden).

Naast deze prioriteiten hebben wij extra aandacht voor zwakke weggebruikers, gsm’en achter het stuur en zwaar vervoer. Voor verkeersonveilig parkeren (op voet- en fietspad, oversteekplaatsen ...) hanteren we een nultolerantie! Onze aanpak loont, want het aantal verkeersongevallen met gewonden daalt jaar na jaar.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen