Wachtdiensten en ziekenhuizen

Bij de huisarts van wacht kan je elke dag van 19 uur tot 8 uur 's morgens, ook tijdens het weekend en op feestdagen, terecht voor dringende gezondheidsproblemen waarmee je niet kan wachten tot de volgende werkdag van je huisarts of een vervanger.

Bel het nummer 1733 voor een verplichte afspraak.

Je belt NIET naar de huisarts van wacht voor verlenging medicatie, voorschriften, vaccinaties, bloedonderzoek, attesten.

--> Vanuit het buitenland of met een buitenlands nummer bel je +32 2 524 98 89 

--> Ben je doof, slechthorend of heb je een spraakgebrek? Neem dan contact op via de App 112BE. Klik hier voor meer informatie over deze app.

Meer info: huisartsenwachtdienstwaasland.be

Is generated

Dagwacht van 9 tot 22 uur. Je kan rechtstreeks naar de apotheek van wacht gaan. Je vindt de apotheek van wacht in je buurt op www.waseapothekers.be/wacht.

Nachtwacht van 22 tot 9 uur. Bel 0903 99 000 (betalend) of bel de lokale politie van Sint-Niklaas, 03 760 65 00, als je 's nachts dringend medicatie nodig hebt.

Een opname in het ziekenhuis gebeurt meestal op doorverwijzing van je huisarts. Voor (levensnoodzakelijke) dringende medische hulp kan je terecht op de spoeddienst.

In zeer dringende gevallen, kan je het nummer 112 bellen waarna de ziekenwagen je kan komen halen. Je kan vrij het ziekenhuis kiezen, behalve als je bij een spoedgeval door de dienst 100 wordt opgehaald.

Let op: de ziekenwagen is niet gratis! Misbruik van het noodnummer 100 kan beboet worden.

 

Vitaz

Moerlandstraat
1
9100
Sint-Niklaas

Wachtdienst Waasland

De tandarts van wacht is op zaterdag, zon- en feestdagen tussen 9 en 18 uur telefonisch bereikbaar op 0903 39 969.
 

 • Het tarief van de oproep is 1,5 EUR per minuut.
 • Zaterdag tussen 9 en 9.20 uur is een piekmoment voor het callcenter. Extra operatoren zijn voorzien maar toch kan de wachttijd wat oplopen. U vermijdt dus best dit piekmoment om te bellen.
 • U wordt kosteloos teruggebeld indien het callcenter de oproep niet binnen de 60 seconden kan beantwoorden.
 • De wachtdienst is een dienstverlening aan patiënten om urgente pijn te bestrijden of verergering van een noodsituatie te voorkomen.
 • De wachtdienst levert dus uitsluitend noodbehandeling.
 • De behandelde patiënten krijgen steeds een verslag van de behandeling mee voor hun huistandarts.
 • De interventies zijn NIET gratis. Tijdens de georganiseerde wachtdienst hanteren alle tandartsen de geldende conventietarieven, voor zover de behandelingen opgenomen zijn in de nomenclatuur.
 • Kinder- en jeugdpsychiatrie Vitaz, L. De Meesterstraat 5, 9100 Sint-Niklaas, 03 760 89 10 (tijdens kantooruren), www.vitaz.be
 • Psychiatrische afdeling Vitaz (straat 915),  L. De Meesterstraat 5, 9100 Sint-Niklaas, 03 760 74 20, www.vitaz.be
 • Psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas, 03 776 00 41, www.hieronymus.be
  Aanmeldingen en aanvragen voor opnames: 03 780 38 76
 • Algemeen Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia / Het Klaverblad, Ankerstraat 91, 9100 Sint-Niklaas, www.apzst-lucia.be

Voor (crisis)hulpvragen, informatie en advies: 03 760 07 70 (24/24 uur bereikbaar)

De enige manier om te weten welke dierenarts van wacht is, is door naar je eigen dierenarts te bellen of een dierenarts in de buurt.  Wanneer de dierenarts van wacht is, wordt de telefoon opgenomen. Is dit niet het geval staat er op het antwoordapparaat welke dierenarts er effectief van wacht is. Dit is de werkwijze opgelegd door de Orde der dierenartsen. Opgelet! Bel niet naar het 0900-nummer! De eigenaar van het telefoonnummer en de website voor de zogenaamde dierenarts van wacht is een malafide persoon.

Daarnaast kan je ook bij heel wat andere organisaties terecht voor (psychologische) ondersteuning en begeleiding met vragen rond je (geestelijke) gezondheid. Of bij zelfhulpgroepen. Er is ook een tandartsenkabinet voor kwetsbare personen: Tand-em.

Je kan voor een uitgebreid overzicht van alle voorzieningen in Sint-Niklaas terecht op de Sociale Kaart.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen