Ouderenflats & ouderenwoningen

Social media sharing

Als je een dagje ouder wordt en kleiner wil wonen, kunnen onze ouderenflats in het centrum van Sint-Niklaas of onze ouderenwoningen in Belsele, Sinaai of Nieuwkerken een oplossing zijn. 

Ouderenflats in het stadscentrum en woningen in de deelgemeenten

In het centrum van Sint-Niklaas kan je kiezen voor één van de ouderenflats in de residentie Sint-Rochus in de Klein Hulststraat, vlakbij het centrum van Sint-Niklaas en op wandelafstand van ons dienstencentrum De Wilg in de Lamstraat. In het dienstencentrum De Wilg staat altijd wat te gebeuren.  Je kan er 's middags een warme maaltijd gaan eten, en de cafetaria is de hele dag open voor een koffie, een fris glas en zelfs snacks, wat zoets en een ijscoupe. In het dienstencentrum kan je ook warme maaltijden afhalen.  

We hebben ook 33 ouderenwoningen voor 65-plussers, zowel voor koppels als alleenstaanden.  In de deelgemeenten Belsele, Nieuwkerken en Sinaai vind je 11 ouderenwoningen.

Alleen voor 65-plussers

Alleen 65-plussers die in Sint-Niklaas wonen of er een aantal jaren gewoond hebben, kunnen een ouderenflat of -woning huren. Ook senioren van wie de kinderen reeds een aantal jaren in Sint-Niklaas wonen, komen in aanmerking.  Je inkomen mag bepaalde grenzen wel niet overschrijden.

Meer info, advies of een ouderenwoning huren

Meer informatie, advies of een ouderenflat of -woningen huren, en je inschrijven op de wachtlijst kan eenvoudig via thuiszorgcentrum ’t Punt.

Als je ingeschreven staat op de wachtlijst, kan je hier je plaats op de wachtlijst raadplegen.
!!! Opgelet: door technische moeilijkheden geeft de website momenteel geen juiste informatie over jouw plaats op de wachtlijst. We trachten dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Meer serviceflats

Naast onze ouderenwoningen en ouderenflats, is er ook een uitgebreid aanbod serviceflats op de privémarkt. Je vindt een overzicht op 'De Sociale Kaart'. 

Contact

Thuiszorgcentrum ’t Punt

Lamstraat
23
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen