Bouwdossier inzage of kopie

De stad heeft de oorspronkelijke plannen van de bouw en de verbouwingen van panden op het grondgebied van de stad. Je kan stukken uit een bouwdossier inkijken en in bepaalde gevallen ook een kopie aanvragen. Het kan interessant zijn een bouwdossier in te kijken wanneer je van plan bent om een pand te kopen, te verkopen of te verbouwen.

Inzage bouwdossier

Een aanvraag voor inzage van een bouwdossier doe je schriftelijk via onderstaand formulier. Onze dienst vergunnen neemt binnen de week na ontvangst van dit formulier contact met je op om af te spreken wanneer je het dossier op afspraak kan komen inkijken.

Kopie plannen

Je kunt een afschrift vragen van verscheidene stukken uit een bouwdossier. Hiervoor vul je onderstaand formulier in. Opgelet! Als eigenaar bezorg je ons een bewijs van eigendom. Dit kan je als bijlage toevoegen aan je online aanvraag. Als niet-eigenaar voeg je een volmachtformulier toe aan je aanvraag.

We bezorgen geen kopieën per post. De documenten kunnen:

 1. digitaal worden doorgestuurd naar het opgegeven emailadres
 2. opgehaald worden aan de infobalie van het stadhuis (betalend).

Onze dienst vergunnen laat binnen de week weten wanneer de plannen klaar liggen en wat de kostprijs bedraagt. Bij het afhalen van de kopieën moet ook meteen het verschuldigde bedrag betaald worden.

Wens je een kopie te bekomen en ben je niet-eigenaar? Laat dan zeker het volmachtformulier ondertekenen door de eigenaar en bezorg ons een scan via het aanvraagformulier.

Bij het opvragen van kopieën uit het bouwdossier wordt de kostprijs aangerekend. Dit bedrag word je op voorhand meegedeeld en moet worden betaald bij het ophalen van de documenten.

Wat is de kostprijs voor een kopie?

 • PDF-formaat via e-mail: gratis 
 • Kopieën *:
  • vanaf 11de bladzijde: 0,10 EUR per bladzijde
  • 1-10 bladzijden: gratis
 • Planafdrukken:
  •  7 EUR per begonnen m²

*Kopieën worden steeds in zwart/wit afgedrukt.

Voor het opvragen van kopieën uit een bouwdossier moet je als eigenaar een bewijs van eigendom toevoegen aan je online aanvraag. Als niet-eigenaar moet je een volmachtformulier indienen. Dit volmachtformulier moet je toevoegen aan je online aanvraag.

Contact

Team ondersteuning vergunnen

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen