Duurzaam bouwen & verbouwen

Als je bouwt of verbouwt zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Als stad willen we jou hier graag in ondersteunen.

We willen je vooral aanmoedigen om jouw renovatie of bouwproject zo duurzaam mogelijk aan te pakken. Duurzaam bouwen steunt op drie principes:

  • efficiënt omgaan met energie, water, ruimte en materialen;
  • zoveel mogelijk duurzame materialen en energiebronnen gebruiken;
  • je energievraag tot de werkelijke behoefte beperken.

Wil je meer weten over duurzaam (ver)bouwen, dan is de Vlaamse ‘Gids voor duurzaam wonen en bouwen’ een handig hulpmiddel.

Gratis renovatie-advies

Heb je verbouwplannen maar weet je nog niet goed waar te beginnen ? Elke inwoner van Stad Sint-Niklaas en deelgemeenten kan gratis een renovatieadvies aan huis aanvragen via de provincie Oost-Vlaanderen.  Een adviseur komt dan langs bij je thuis en bekijkt samen met jou de woning. Daarna maakt hij of zij een uitgebreid verslag.

Het verslag geeft een volledig beeld weer van de staat van de woning en de mogelijke maatregelen om de woning te renoveren tot een meer kwalitatieve, conforme en energiezuinige woning.

Premies en subsidies

Bij de uitvoering van werken kan je mogelijk genieten van premies en subsidies. Kijk altijd goed na of je voldoet aan alle voorwaarden.

Contact

Wonen

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Begeleiding bij jouw renovatiewerken

Woon je in de Watermolen, Driekoningen of Gazometerwijk ? Dan is het project Sint-NIklaas renoveert misschien iets voor jou ! Kijk gerust op de projectpagina om alles te weten te komen. Grote en kleine werken kunnen perfect begeleid worden door de partners van Sint-Niklaas renoveert in 2020 en 2021.
 
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen