Plannen & dossiers inkijken

Social media sharing

Bouwplannen

Het stadsarchief bezit de oorspronkelijke plannen van de bouw en de verbouwingen van panden op het grondgebied van de stad. Als je eigenaar bent van een pand, dan kan je deze plannen inkijken en eventueel kopiëren. Hiervoor moet je de oorspronkelijke bouwheer en bouwjaar van het pand kennen. Deze gegevens kan je opvragen bij het Archief van het Kadaster. Met deze gegevens meld je je aan op de dienst vergunnen stedenbouw en milieu waar je een doorverwijsbriefje krijgt voor het stadsarchief.

Kadaster

Het Belgisch kadaster is een federale instelling die behoort tot de federale overheidsdienst Financiën. Bij een nieuw gebouw of grote verbouwing, eventueel een wijziging van de perceelsgrens komt een ambtenaar van het kadaster langs om de wijziging op te meten en te schatten. Dit wordt dan bijgewerkt in de kadastrale documentatie, waaronder het kadastraal plan. Op dit plan komen de kadastrale percelen voor, die geïdentificeerd worden met een uniek perceelsnummer. Dit perceelsnummer vind je ook terug op je aanslagbiljet voor de onroerende voorheffing.

Contact

Vergunnen stedenbouw en milieu

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen