Woonscan 'Lang zult u wonen'

Social media sharing

Is jouw woning aangepast aan de volgende fase in je leven?

Vraag je Vlamingen waar ze oud willen worden, dan antwoorden ze overtuigend 'thuis'. Of hun woning hiervoor geschikt is, is maar de vraag. Met de Lang-Zult-U-Wonen-scan kan u nagaan of uw woning passend is om er veilig en comfortabel zelfstandig te wonen als u wat minder lenig, beweeglijk en krachtig bent geworden. De scan brengt mogelijke pijnpunten van uw woning maar ook van de buurt in kaart. Wie de scan invult, ontvangt automatisch een rapport met tal van handige tips en mogelijke oplossingen.

Met deze Lang-Zult-U-Wonen-scan willen we mensen vanaf vijftig aanzetten tijdig stil te staan bij hoe ze later veilig en comfortabel zelfstandig kunnen wonen. De uitdrukkelijke wens van een nieuwe en toekomstige generatie ouderen. Wie tijdig zijn voorzorgen neemt, kan ook langer van de voordelen van een veilige en comfortabele woning genieten.

 

Doe de woonscan

De scan is bedoeld voor alle inwoners van Sint-Niklaas, zowel eigenaars als huurders. Twijfel niet en doe meteen de test voor jouw woning!

Heb je vragen over de woonscan? Blijf er niet mee zitten!

Hulp bij de woonscan

Heb je wat problemen bij het invullen van je aanvraag voor de woonscan? Wil je anderen helpen bij het aanvragen of invullen van hun woonscanaanvraag? Neem contact op met het Welzijnshuis.

Renovatiecoach

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen