Stappenplan

Social media sharing
Hoe gaan we aan de slag met het project Sint-Niklaas renoveert? Ik heb concrete plannen en wil mij inschrijven voor het project, hoe doe ik dit?

Stap 1: gratis renovatieadvies aan huis

Je kan je inschrijven rechtstreeks via de website van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Na de inschrijving zal je telefonisch of per mail gecontacteerd worden om een afspraak te maken. Een adviseur van RenoseeC vzw komt dan langs bij je thuis en bekijkt samen met jou de woning. Daarna maakt hij of zij een uitgebreid verslag.

Het verslag geeft een volledig beeld weer van de staat van de woning en de mogelijke maatregelen om de woning te renoveren tot een meer kwalitatieve, conforme en energiezuinige woning. Daarna word je gecontacteerd door RenoseeC om te polsen naar je eventuele renovatieplannen (zie stap 2).

Lukt het niet om je in te schrijven via de website van de Provincie? Download het inschrijvingsformulier hieronder en mail het ingevuld terug naar renovatiecoach@sint-niklaas.be

Stap 2: renovatiebegeleiding op maat

Na het verkrijgen van het renovatieadvies van de eerste stap neemt de renovatiecoach van RenoseeC contact met je op en overloopt het verslag. Hij polst of je verdere ondersteuning en begeleiding wenst bij het uitvoeren van de werken. Als dat zo is, maakt hij een afspraak voor een nieuw huisbezoek.

De renovatiecoach komt bij je langs thuis om af te stemmen welke werken je wil uitvoeren, wat te timing is en aan welk budget je je wil houden. Op basis hiervan wordt een renovatieplan opgemaakt. Met jouw goedkeuring kan het begeleidingstraject opgestart worden.

De begeleiding houdt in dat de renovatiecoach offertes opvraagt bij de poule van aannemers uit van ‘Sint-Niklaas renoveert’. Hij geeft verder advies bij het evalueren van deze offertes en volgt de werken op tot en met de oplevering. Na de uitvoering van werken helpt hij bij het aanvragen van premies. 

Lees alles rustig na in het begeleidingstraject

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen