Stad aan de slag met digitaal ondernemersloket en infokiosk winkelstraten

Aansluitend bij de realisatie van het digitaal loket voor burgers, gaat de stad nu ook van start met een project ter verbetering van de dienstverlening naar ondernemers. Het project krijgt steun van zowel het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), de Vlaamse overheid (Hermesfonds) als de provincie Oost-Vlaanderen ten bedrage van 300.513 EUR.

Met het project ‘Naar een geïntegreerde digitale dienstverlening voor ondernemers’ wil de stad Sint-Niklaas zorgen voor 1 ondernemersloket, waar ondernemers terecht kunnen met al hun vragen. Dit project legt de focus op het digitale aspect van het ondernemersloket: er zal een digitaal ondernemersplatform uitgebouwd, bestaande uit een website en een e-loket, dat actief de uitwisseling van informatie bevordert tussen stad-ondernemer, ondernemer-stad en ondernemers onderling. Dit project past in een groter geheel, waarbij heel de dienstverlening van de stad naar burgers en ondernemers toe ook fysiek gereorganiseerd wordt in de stadswinkel.

Het platform zal afgestemd zijn op de noden van lokale ondernemers en een vlotte digitale en geautomatiseerde afhandeling mogelijk maken van bepaalde vragen. Deze digitale dienstverlening zal niet enkel toegankelijk zijn via de website: ook via apps zal de ondernemer aanvragen kunnen doorgeven en afhandelen. Via een sms-kanaal zal de ondernemer op de hoogte blijven van de status van zijn aanvraag en ander nieuws.

Specifiek ter ondersteuning van de handelaars in de winkelstraten komt er ter plaatse een digitaal infopunt: een interactief scherm waarop handelaars allerhande informatie kwijt kunnen over hun zaak, lopende handelaarsacties, leuke nieuwtjes,… Deze ‘infokiosk’ zal winkelende bezoekers wegwijs maken in het vinden van de juiste zaak en hen nieuwe winkels in de stadskern laten ontdekken. Dit project past in het verder uitbouwen van de belevingservaring van de winkelende bezoekers.

Tegen eind 2017 moet dit project gerealiseerd zijn. De totale projectkost bedraagt 353.544,70 EUR. Hiervoor krijgt de stad volgende subsidies:

  • 40% van het EFRO (141.417,88 EUR).
  • 20% van de Vlaamse overheid (70.708,94 EUR).
  • 25% van de provincie Oost-Vlaanderen (88.386,18 EUR).
  • De stad draagt 15% bij (53.031,70 EUR).

 Een verwezenlijking van:

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 30 60

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter