Donderdag Veggiedag Sint-Niklaas

Gevarieerd eten is belangrijk en houdt in dat we niet elke dag vlees hoeven te eten. Door aan te sluiten bij de campagne Donderdag Veggiedag wil Sint-Niklaas haar inwoners stimuleren om één dag per week te kiezen voor een lekker vegetarisch alternatief voor vlees en vis. Een eenvoudige keuze met een minimale inspanning, maar… één met positieve gevolgen voor gezondheid en milieu!

Engagementsverklaring

Bent u helemaal gewonnen voor ons idee? Onderschrijf dan onze engagementsverklaring:

Ik kies bewust een jaar lang voor één dag per week vegetarisch

Door één dag per week geen vlees of vis te eten spaart u jaarlijks 170 kg CO2 uit. Dit is evenveel als wanneer u 1.100 km met de fiets zou rijden in plaats van met de auto. Kortom: een bewuste keuze voor vegetarisch is een bewuste keuze voor een kleinere ecologische voetafdruk! Goed meegenomen als u weet dat de gemiddelde Vlaamse voetafdruk 3 x te hoog is om de aarde te onderhouden. 

Meer info

Indien u meer info wenst over vegetarische voeding en de positieve invloed op gezondheid en milieu, raadpleeg dan zeker www.donderdagveggiedag.be of www.evavzw.be. Voor nog meer lekkere vegetarische recepten: www.evavzw.be/recepten.

Video: 
Donderdag Veggiedag Promofilmpje
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Ontdek leuke veggie restaurants in eigen stad met het vernieuwde Veggieplan Sint-Niklaas

14/09/2017 - 13:30 Stad Sint-Niklaas lanceert op 14 september 2017 het vernieuwde Veggieplan Sint-Niklaas tijdens De Langste Veggietafel 2017. Het plan is een handige 'survivalgids' voor vegetariërs, sympathisanten, lekkerbekken, nieuwsgierigaards en andere gewone mensen. Het toont de horecazaken in Sint-Niklaas die een degelijk vegetarisch aanbod hebben op hun menu. Bijna 30 restaurants haalden het Veggieplan Sint-Niklaas dankzij hun gevarieerde kaart.

Gratis kookworkshops voor lagere en secundaire scholen

27/12/2016 - 18:13 Stad, Logo-Waasland vzw en EVA vzw bieden leerlingen en ouders van lagere en secundaire scholen gratis kookworkshops aan. Deze zijn op vraag en maat van de school en de klas aan wie ze gegeven worden. Meer info over alle opties vindt u hieronder.

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 31 90

Nuttige Adressen

Steendam 84
9000
Gent
09 329 68 51

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter