Gratis Wi-Fi-toegang in stadscentrum

Bezoekers van de Sint-Niklase stadskern kunnen voortaan gratis draadloos surfen op het internet. Het stadsbestuur wil met gratis Wifi de binnenstad verder profileren als een aangename plek van beleving en ontmoeting.

Aanmelden bij de publieke Wifi

Om te kunnen genieten van de gratis connectie moeten gebruikers zich aanmelden. Wie de eerste keer in de zone van de publieke Wifi komt, krijgt op zijn smartphone of tablet dit netwerk te zien: ‘ _Sint-Niklaas Gratis WiFi’, bovenaan bij de beschikbare Wifi-netwerken onder Wifi-instellingen.

Aanmelden bij het publieke netwerk loopt via het stadsportaal en kan op drie manieren. De bezoeker kan zich registreren of kan inloggen via een Facebook- of Google+-account. Daarna verschijnt de website van de stad en staat het internet open. Bij een volgend bezoek aan de stadskern verloopt de connectie automatisch.

De inhoud van het stadsportaal is aanpasbaar door het stadsbestuur en kan informatie bevatten over evenementen, belangrijke mededelingen of zelfs info op maat van het type gebruiker (toerist, student, shopper…).

Bereik Wifi-netwerk

U kan het Wifi-netwerk gebruiken op deze plaatsen:

  • Grote markt
  • Nieuwstraat (enkel begin)
  • Sint-Nicolaasplein
  • Houtbriel
  • Stationsstraat
  • Stationsplein

Stadskern versterken

De gratis Wifi-zone is een nieuw initiatief van het stadsbestuur om de aantrekkingskracht van de stadskern en de commerciële functie van het kernwinkelgebied te versterken. Vorig jaar al ging het Oh-concept van start, dat geleidelijk verder uitgediept wordt om de handelskern beter en meer structureel te promoten en aantrekkelijker te maken.

De Wifi-zone biedt op termijn ook heel wat mogelijkheden om Sint-Niklaas uit te bouwen tot Smart City, onder meer door het aanbieden van online betalen, toeristische info, digitale dienstverlening van het stadsbestuur, winkelacties, sociale media voor evenementen… Een bijzondere doelgroep van de publieke Wifi zijn de jongeren, die vaak slechts een beperkt abonnement hebben om te surfen op het internet.

Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter