Wijkpark Witte Molen

Het wijkpark Witte Molen, rondom de gelijknamige molen, krijgt vorm. Met de officiële opening van het skatepark op vrijdag 18 november 2017 is de eerste fase van de heraanleg afgerond. Na vele jaren wachten heeft Sint-Niklaas een gloednieuw en betonnen skatepark. Op 18 november wordt meteen ook het voorontwerp voor het hele wijkpark voorgesteld. De feestelijke opening is zo ook een feedbackmoment voor de buurtbewoners.

Op 30 april 2016 werden de buurtbewoners uitgenodigd om inspiratie te geven voor het eerste ontwerp dat tijdens de opening van het skatepark op 18 november 2016 voorgelegd zal worden. Ook de jeugdraad, sportraad, seniorenraad e.d. werd gevraagd na te denken over de perfecte invulling van dit wijkpark om er een leuke plek voor jong én oud van te maken!

Gebaseerd op de ideeën en wensen van de buurtbewoners en adviesraden werd door de ontwerper een voorontwerp getekend. Het park wordt door een padenstructuur voor fietsers en voetgangers opgedeeld in verschillende zones. Deze paden worden functioneel verlicht.

-          Aan de kant van de Azalealaan ligt een aangelegde speelzone, met reliëf, natuurlijke elementen en speeltoestellen voor verschillende leeftijden.

-          Over het hele terrein loopt een krolfparcours.

-          De intensieve sportfuncties worden geclusterd, met het skatepark, enkele streetfitnesstoestellen en een mini-pitch op de plaats van het bestaande basketterrein.

-          Achter de molen wordt een nieuw trapveld met doelen voorzien, zodat er over het hele park veel ruimte blijft om te voetballen.

Het park hecht zich door een knip van de Gladiolenstraat voor autoverkeer, vanaf de molen tot aan het kruispunt met de Azalealaan, aan het domein van sportcentrum De Witte Molen. De hele site zal zo ruimtelijk als één geheel worden ervaren. Meteen wordt het kruispunt Lamstraat – Azalealaan veiliger. Een trage weg leidt fietsers en voetgangers richting Lamstraat of tot aan de ingang van het nieuwe parkje achter de serviceflats van het OCMW. De circulatie van het autoverkeer wordt binnen het mobiliteitsplan opgevangen in het wensscenario van wijkcirculatie voor de Priesteragiewijk dat in het voorjaar 2017 zal worden voorgesteld.

Het park is uitgerust met voldoende fietsenstallingen, ter hoogte van de verschillende speel- en sportzones. In het ontwerp is een parkeerhaven met 24 parkeerplaatsen en toegang langs de Azalealaan voorzien, waarmee het aantal parkeerplaatsen behouden blijft.

Indien je op dit voorontwerp nog suggesties hebt, mag u deze via onderstaande link gerust meegeven t.e.m. 31 december 2016.

 Hou deze pagina in de gaten en volg zo dit project van heel nabij op..

Tot binnenkort!

Foto's: 
Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Voorontwerp Wijkpark 01/12/2016 - 13:43

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter