Park zkt. naam

Park in Nieuwerken
Park in Nieuwerken
Park in Nieuwerken
Park in Nieuwerken
Park in Nieuwerken
Park in Nieuwerken

Nabij Wallenhof in Nieuwkerken krijgt een origineel gemeentepark geleidelijk vorm. De open weilanden met hoogstam fruitbomen, schapenweide en wadi’s verwijzen naar typische landschapskenmerken en historisch erfgoed van de gemeente. Bestaande en nieuwe bossen worden verweven tot een samenhangend geheel. Een speelbos met theater, klimstammen en een heuvel nodigt uit tot een avontuurlijke ontdekking.

Social media sharing

Bij de heraanleg van het park bleek uit archeologische opgravingen dat de plek al bewoond was tijdens de laatste eeuwen voor het begin van onze tijdrekening. In deze periode, net voor de Romeinse overheersing, leefde de Keltische volksstam de Menapiërs in onze gewesten.

In alle opzichten een bijzondere plek dus. Er is nog één ding dat ontbreekt: een originele naam, die verwijst naar de betekenis van deze plek, gisteren, vandaag en morgen.

Daarvoor doen we graag beroep op jouw vindingrijkheid. Heb je een goed idee voor een naam voor het gemeentepark? Laat het ons weten!

Er zijn twee beperkingen: namen van nog levende personen komen niet in aanmerking en jouw inzending moet een band hebben met de plek. Deelnemen kan tot 15 juli.

Hoe gaat het verder?

  • De straatnamencommissie maakt op basis van alle inzendingen een ‘shortlist’.
  • Op Open Monumentendag (zondag 12 september) wordt de shortlist bekend gemaakt via de stadsmedia en kan je gedurende twee weken deelnemen aan de stemming over de finale keuze.
  • Het is de gemeenteraad die, na openbaar onderzoek, de naam definitief vastlegt.

En de winnaar?

Als jij de bedenker bent van de gekozen naam wacht je eeuwige roem én uiteraard een mooi, typisch geschenk uit Nieuwkerken. Veel succes!

Ondersteuning cultuur en vrije tijd

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen