Naamplaatje zaal Anton van Wilderode

Anton van Wilderode krijgt eigen zaal op VTS-site

Op 28 juni 2018 zal het precies honderd jaar geleden zijn dat in Moerbeke Anton van Wilderode werd geboren. Van 1946 tot 1983 was hij leraar Latijn en Nederlands in de poësis van het Sint-Jozef-Klein-Seminarie. Als priester woonde hij daar ook en hij schreef er een aantal van de vertalingen en de gedichten waarvoor hij meermaals werd gelauwerd.
Social media sharing

De stad Sint-Niklaas herdacht de 100ste verjaardag van zijn ereburger (sinds 1988) onder meer met een fototentoonstelling van de Italiaanse fotograaf Nico Cerri ('De achterkant van de wolken', 8 mei tot 17 juni 2018 in de bib), een finissage van die tentoonstelling met poëzievoordracht in het Italiaans door Herman Cole ('Een geruis uit Vlaanderen' - 17 juni in de bib), een voorstelling van de bloemlezing die Patrick Lateur samenstelde ('Weemoed mijn wereld' - 1 juni in de trouwzaal van het stadhuis, met een laudatio door Tom Lanoye). Op 4 mei werd aan de zijgevel van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans in de Hofstraat bovendien een monumentale banner onthuld met daarop een afbeelding en een toepasselijk kwatrijn van Van Wilderode.

Op 28 mei 2018 besliste het college tot slot om de nieuwe theaterzaal van de SAMWD - op de VTS-site - te herdopen als Anton van Wilderodezaal. Het aanbrengen van de naamplaat (zie foto's in bijlage) gebeurde op 18 juni 2018, mooi op tijd dus voor de 100ste verjaardag van de dichter.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen