Sfeerbeeld openlucht filmfestival Ciné Leopold

Ciné Leopold presenteert nu zaterdag 7 Belgische kortfilms

Buurtwerk Elisabethwijk organiseert deze zomer voor het vijfde en laatste jaar het openlucht filmfestval Ciné Leopold. Op zaterdag 18 augustus tonen we voor de laatste maal een mooie selectie Belgische kort- en animatiefilms. Zo wordt 'Broeders' van Adil El Arbi en Bilall Fallah vertoond. Ook 'Wildebeest', een kortfilm van Nicolas Keppens en Matthias Philips (beter bekend als cartoonist MAT), staat op het programma. Hij tekent wekelijks 'Daniël' voor de weekendbijlage van De Standaard. Speciale gast is Christiaan Verbraeken, voormalig filmoperateur van Ciné Select. Het is trouwens de laatste keer dat we Ciné Leopold organiseren en dus vieren we ook een beetje feest.
Social media sharing

Programma

18 augustus – 21.30 uur – een prachtige selectie Belgische kort- en animatiefilms.

  • The Ape Man, 11’ (Pieter Vandenabeele) 2017
  • Wildebeest, 19’ (Nicolas Keppens en Mathias Phlips) ) 2017
  • Flatlife , 11’ (Jonas Geirnaert) 2004
  • The Day the Dogs Disappeared, 21’ (Boris Kuijpers en Ruth Mellaerts) 2017
  • Natasha, 10’ (Roman Klochkov) 2012
  • Broeders, 25’ (Adil El Arbi en Bilall Fallah) 2011
  • Silent Campine, 15’ (Steffen Geypens) 2017

Gratis!

Ciné Bar met exclusieve tripel Ciné Leopold

Ciné Leopold heeft ook de bedoeling mensen samen te brengen. En waar kan dat beter dan aan onze Ciné Bar? Onze Ciné Bar opent reeds om 20 uur en we nodigen iedereen uit om langs te komen vóór de filmvertoning. Ze blijft open tot een half uur na de filmvertoning.

Tijdens het filmfestival kan je er alvast voor de laatste keer ons Ciné Leopoldbier proeven.  En RELeaSe Tea zorgt voor twee unieke theeblends: Romeo en Juliet.

Praktisch

Vanaf 16 uur is het Prins Leopoldplein verkeersvrij. Ciné Leopold raadt de filmliefhebbers aan te voet of met de fiets te komen. ’s Avonds kan het soms flink afkoelen, dus een warme trui of jas meebrengen is aangeraden. Vanaf 20 uur is iedereen welkom aan onze bar. De voorstelling start om 21.30 uur.

Meer info

www.elisabethwijk.be www.cineleopold.be

Siri Van Hove |  0485 55 49 83

Johan Dehandschutter | 0474 69 0159

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen