WOI

Frontleven Wereldoorlog I in 3D

In de stedelijke musea van Sint-Niklaas loopt nog tot 3 februari een uniek project rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Vijf redenen waarom je de 3D-projectie van historische stereoscopische foto’s moet gezien hebben.
Social media sharing
 1. Een echte primeur:
  Sinds de verzameling van 375 foto’s in een missiekoffer van Gustaaf Drossens opgedoken is, werd dit unieke beeldmateriaal over wereldoorlog I nog nooit aan het publiek getoond. Daarom: een must see!
   
 2. Een technologisch hoogstandje:
  Om van stereoscopische afdrukken van 5 x 6cm (die dan nog eens 100 jaar oud zijn) tot een 3D-projectie op groot scherm te komen, werden de grote technologische middelen ingezet. Het beeldmateriaal werd in hoge resolutie gedigitaliseerd en zorgvuldig gerestaureerd. Een beklijvende soundtrack met de Canvas-stem van Peter Cremers staat garant voor kwaliteit. De 3D-weergave op groot scherm met state-of-the-art laser projectoren katapulteert je middenin het oorlogsgeweld.
   
 3. Een levensecht verhaal:
  Gustaaf Drossens fotografeerde echte mensen aan het front, vaak geposeerd maar soms ook geheel onverwacht in beeld gevat. De schat aan beeldmateriaal ondersteunt een documentair verhaal over de opbouw van het liniestelsel, het wapentuig, het dagelijks leven aan het front, de menselijke ellende en de totale vernietiging. Op 16 minuten ben je helemaal mee.
   
 4. Een volledig Sint-Niklase productie:
  De foto’s worden in twee schoendozen bewaard in de Sint-Niklase Bibliotheca Wasiana. Specialisten van het museum en de Erfgoedcel werkten de research en het scenario af. Videoproducent AV-Image uit deze stad staat in voor de technologie. Toch iets om fier op te zijn.
   
 5. Betaalbaar en dichtbij:
  Zich verplaatsen naar de Westhoek hoeft voor één keer niet. Het SteM is goed bereikbaar met de wagen of het openbaar vervoer. Voor 5 EUR beleef je de 3D-film en nog veel meer. En elke zondag kom je er tussen 11 en 13 uur gratis in.
   
   
  Frontleven Wereldoorlog I in 3D - 3D-projectie van stereoscopische foto’s van pater-scheutist en brancardier Gustaaf Drossens. Nog tot 3 februari 2019 in het SteM, Zwijgershoek.
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen