Eedaflegging korpschef Gwen Merckx

Nieuwe korpschef begint ambitieus aan mandaat

De nieuwe korpschef van politie, Gwen Merckx, legde de eed af in handen van de burgemeester. Vandaag had in het stadhuis de officiële installatie plaats. Tijdens de academische zitting lichtte hoofdcommissaris Merckx haar ambities als korpschef toe.
Social media sharing

Na 12 jaar het mandaat van korpschef van de Lokale Politiezone Rupel met hart en ziel uitgeoefend te hebben, begint Gwen Merckx vandaag aan een nieuw hoofdstuk als korpschef van de Lokale Politie Sint-Niklaas. Tijdens de academische zitting namen  burgemeester Lieven Dehandschutter en Willy Bruggeman, voorzitter van de Federale Politieraad het woord. Gwen Merckx bedankte de twee korpschefs die haar voorgingen (Johan De Paepe en Jack van Peer) voor hun mooie werk en het korps waaraan ze nu leiding mag geven. Ze sprak duidelijk haar ambities uit voor het mandaat dat ze de volgende 5 jaar zal waarnemen.

Deze ambities, die ze samen met de politiemedewerkers wil verwezenlijken, zijn samenvattend terug te brengen tot ‘samen werken aan veiligheid’ met als doel het verhogen van de veiligheidsbeleving, een hoge klantentevredenheid over de dienstverlening  en een maximaal vertrouwen in de Sint-Niklase politie.

De nieuwe korpschef stelt ook hierbij duidelijk dat dit niet alleen kan worden gerealiseerd door de politiemensen, maar dat een positieve samenwerking en een open dialoog met diverse partners, zoals inwoners, verenigingen, openbare en private instanties noodzakelijk is.

Samen zorgen we dus voor een veilige en leefbare stad!

Contact

Politie Sint-Niklaas

Dalstraat
26
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen