Project 33 zoekt partners!

Social media sharing
Vormgeving van Project 33

Stad Sint-Niklaas lanceert Project 33 en heeft jouw ontwerp nodig! Heb je ervaring in landschappelijk ontwerp, waterbeheer en ecologie, installatiekunst, street-art, beeldende kunst…? Heb jij de nieuwsgierigheid en de skills om de spoorwegbrug in de Spoorweglaan onder handen te nemen, te decoreren, in te richten of heruit te vinden? Kortom: weet jij wel wat gedaan met de ruimte tussen die 33 saaie pijlers? Dan ben jij de professionele en/of creatieve partner die wij zoeken! 

Project 33 is een dubbel experiment: zowel voor de inrichting van de openbare ruimte als inzake burgerparticipatie.  Wat houdt dit nu de komende maanden concreet in?

 

Najaar 2021: professionele en/of creatieve partners

Eerst zoeken we professionele en/of creatieve partners voor de drie onderdelen van het project: groen, beeld en streetart. Het is de bedoeling dat zij in onderlinge samenwerking het concept uit de visienota concretiseren tot een werkbaar en modulair gegeven. We denken hierbij aan groenaannemers, landschapsarchitecten, bedrijven die de modules kunnen vervaardigen, streetartists… In het bestek vind je meer informatie. Omdat het onder de spoorwegbrug een ruimte is die weinig licht en water krijgt, lieten we door het bureau Water Experts onderzoeken hoe de vergroening hier een kans kan krijgen. Ook dat rapport kan je hieronder raadplegen.

Je kan een offerte indienen tot vrijdag 15 oktober.

Let op: in deze fase zoeken we alleen professionele en/of creatieve partners!
 

Vanaf voorjaar 2022: alle anderen

Met de professionele partners werken we eerst een werkbaar model uit. Vanaf het voorjaar van 2022 willen we dat samen met alle geïnteresseerden maken en plaatsen. Heb je dus zin om samen met je buren, familie, vriendengroep, vereniging, klas, school, huisdier, club… of gewoon op jezelf, mee te werken aan het project en op die manier letterlijk je steentje bij te dragen aan de verfraaiing van de ruimte onder de spoorwegbrug? Dan is dit je kans!

Begin 2022 starten we hierover een uitgebreide communicatiecampagne, waarop je je zal kunnen inschrijven op een van de workshops. Maar als je zolang niet kan wachten om je interesse te laten weten, dan mag je nu ook al je gegevens doorgeven aan de Dienst Beleidsondersteuning . Dan sturen we je in 2022 een mail met de praktische werkwijze.

Je kan het bestek, het rapport over de waterproblematiek en alle andere documenten die nodig zijn om in te schrijven raadplegen via deze link.

Beleidsondersteuning

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Overheidsopdrachten

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen