Wedstrijdreglement duurzame wooninitiatieven

Datum online publicatie: 
maa, 10/02/2014 - 09:57
Datum goedkeuring: 
vri, 31/01/2014
Geldig vanaf: 
zat, 01/03/2014
Orgaan: 
Gemeenteraad

Met de wedstrijd duurzame wooninitiatieven wil de stad burgers aanmoedigen om kleinschalige gemeen­schappelijke wooninitiatieven op te starten, op voorwaarde dat dit inspirerende voorbeelden kunnen zijn voor bewoners in gelijkaardige situaties. De initiatieven bevorderen de samenwerking en contacten tussen groepen van bewoners.

Vanuit milieuoogpunt kunnen de wederzijdse beïnvloeding en uitwisseling leiden tot milieuvriendelijker gedrag. Door samenwerking tussen bewoners kan efficiënt beheer van afval, water en energie mogelijk worden gemaakt. Goed uitgewerkte projecten kunnen ook een financieel voordeel bieden aan de deelnemende gezinnen, maar bovendien bijdragen tot meer sociale integratie en duurzaamheid in een buurt.

Elke aanvrager moet motiveren waarom hij meent dat zijn inzending in aanmerking komt aan de hand van een aantal kernwoorden, namelijk duurzaamheid, collectief karakter, kleinschaligheid, vergroening, kind­vriendelijkheid, levenslang wonen, doelgroepgericht, warme samenleving en verbeterde woonkwaliteit. Een jury zal het college van burgemeester en schepenen adviseren over de toekenning van de prijzen.

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter