Nina Lauwaert en haar zoon Thorre Van der Linden

“Samen lopen is altijd een heerlijk moeder-zoon-moment”

Nina Lauwaert (35) en haar zoon Thorre Van der Linden (10) doen samen aan atletiek. Nina is fervent sporter en gaf de sportmicrobe door aan haar zoon. Met hun woonplaats Nieuwkerken als uitvalsbasis is de stad hun sportieve speeltuin. Samen vertellen ze over hoe sport hen verbindt met elkaar en met hun stad.
Social media sharing

Nina, als een van onze beste afstandsloopsters ben je gepassioneerd met atletiek bezig. Wanneer kreeg de loopmicrobe jou te pakken? 
“Tijdens de scholencrosses in de lagere school. Ik liep elke editie vooraan en vond het zo leuk dat ik me aansloot bij een atletiekclub. Dat was op mijn zesde. Intussen zijn we bijna dertig jaar en véél kilometers verder. Ik behaalde meerdere Belgische titels - op de 5000 meter, de 10 kilometer en de marathon – en coach vandaag ook zelf atleten bij Smart-Sport.” 

Hoe lang doe jij al aan atletiek, Thorre? 
“Eén jaar. Daarvoor deed ik tennis en zwemmen. Ik vond de scholencrossen ook plezant. Toen ik hoorde dat een vriend uit mijn klas bij de Wase Lopers (Walo) zat, heb ik me daarbij aangesloten. Daarnaast zit ik samen met mijn mama bij Smart-Sport. Van alle atletiekdelen doe ik het liefst speerwerpen en discuswerpen. Je hebt daar spierkracht voor nodig en ik vind van mezelf dat ik er goed in ben. Ooit hoop ik op het podium te staan, net zoals mijn mama. Ik wil later ook deelnemen aan marathons. Daarom gaan we vaak samen trainen.” 

Is generated
Nina Lauwaert en haar zoon Thorre Van der Linden

Is het fijn om samen met je zoon te sporten? 
“Ik geniet daar enorm van. Thorre gaat regelmatig mee wanneer ik training geef, maar evengoed lopen we met ons tweetjes door het bos of in recreatiedomein De Ster. Dan speelt Thorre wat in de speeltuin terwijl ik mijn schema afwerk. We hebben het allebei nodig om actief bezig te zijn. Door te sporten, geraken we onze overtollige energie en stress kwijt. Tijdens het lopen praten we met elkaar over wat ons allemaal bezighoudt. Een heel fijn mama-zoon-moment dus.” 

Trek jij er even graag op uit met jouw mama? 
“Ja hoor. Meestal babbelen we dan over wat er die dag allemaal gebeurd is. Als ik mag kiezen, dan lopen we langs de wegeltjes van Nieuwkerken. Ik vind lopen heel leuk in de natuur. Soms fietst mama ook naast mij om me aan te moedigen.”  

Waarom zijn jullie trots lid van Team Sint-Niklaas? 
Nina: “Ik wil mijn stadsgenoten aanmoedigen om meer te bewegen. Dat kan op verschillende manieren, want in Sint-Niklaas vind je heel wat clubs en faciliteiten om aan sport te doen. Zelf ben ik aangesloten bij AC Waasland en Smart-Sport.” 

Thorre: “Door te sporten ben je samen met vrienden en leer je ook nieuwe mensen kennen. Sommige vriendjes uit de atletiekclub ken ik al van op school, andere leerde ik hier kennen. Voor en na de training spelen we vaak samen spelletjes. Supertof!”   

Is generated

De 5 favoriete loopplekken van Nina en Thorre 

 1. De Ster: het recreatiedomein heeft alles voor een gevarieerde training. Je vindt er zowel bos als een Finse piste en heuvels voor het pittige loopwerk. 
   

 1. Atletiekpiste De Witte Molen: hier traint Thorre met zijn club Wase Lopers (Walo). De looppiste is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het sportcentrum. 
   

 1. Bossen van Belsele: op de wegels geniet je al lopend van de rust en de natuur. Vroege vogels passeren hier in het ochtendgloren al eens een vos of ree. 
   

 1. Fietssnelweg F4: een eindeloos autovrij fietspad langs de spoorlijn Antwerpen-Gent. Ideaal voor langere afstanden en tempoblokjes.  
   

 1. Fietssnelweg F411 tussen Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas: waar vroeger een treinspoor lag, kun je vandaag kilometers rechtdoor lopen. Of je slaat af naar de weggetjes in de natuur. 

 

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen