Subsidie voor voor de werking van erkende sportverenigingen

Erkende sportverenigingen kunnen een subsidie aanvragen voor de inspanningen die zij leveren om breed en kwaliteitsvol te werken. 

Ieder jaar in mei verstuurt de dienst sport een aanvraagformulier naar alle erkende sportverenigingen. De dienst sport houdt je ook op de hoogte van het resultaat na je aanvraag. 

De subsidie geldt voor de periode vanaf 1 juli van het jaar voorafgaand aan, tot 30 juni van het jaar waarin we de subsidies toekennen.

Voor deze subsidie bezorg je het aanvraagformulier aan de dienst sport. Erkende sportverenigingen krijgen het automatisch opgestuurd in mei.

Zowel het aanvraagformulier als de verklaring op eer zijn digitaal invulbaar. 

Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van de categorie waarin je sportclub zit: 

  • categorie A: erkende sportverenigingen die in aanmerking komen voor de deelsubsidie 'jeugdopleiding' en/of die in Sint-Niklaas specifieke G-Sport aanbieden (zie voorwaarden)
  • categorie B: alle andere erkende sportverenigingen
Enkel erkende sportverenigingen kunnen de subsidie aanvragen. Je moet voldoen aan de voorwaarden uit het subsidiereglement.

Contact

Sport

Parklaan
117 (Sinbad)
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen