Verzorgingstoelage voor pleegzorg

Als je als pleegouder voor een pleegkind zorgt, dan kan je jaarlijkse een verzorgingstoelage aanvragen. De verzorgingstoelage is er voor pleeggezinnen die op het grondgebied van Sint-Niklaas wonen en aangesloten zijn bij Pleegzorg Vlaanderen. Je kan de verzorgingstoelage aanvragen via het welzijnshuis.

Als pleegouder kan je elk jaar een verzorgingstoelage aanvragen voor een pleegkind dat bij jou woont. Je moet de aanvraag tussen 1 januari en 31 maart aan ons bezorgen. 

Hiervoor vul je het aanvraagformulier in dat je kan downloaden onder 'Meenemen'. 

Je kan de aanvraag indienen aan de balie van het welzijnshuis of per mail bezorgen aan welzijnshuis@sint-niklaas.be.

Als je als pleeggezin woont op het grondgebied van Sint-Niklaas en aangesloten bent bij Pleegzorg Vlaanderen, dan kan je jaarlijks een verzorgingstoelage aanvragen voor een pleegkind dat je voor langere tijd opvangt. Je moet deze verzorgingstoelage aanvragen tussen 1 januari en 31 maart.

  • Aanvraagformulier voor de verzorgingstoelage dat je onderaan deze pagina kan downloaden of verkrijgen aan de balie van het welzijnshuis.
  • Attest van plaatsing van Pleegzorg Vlaanderen van het afgelopen kalenderjaar.

De verzorgingstoelage wordt berekend op basis van het verzorgingsjaar dat begint op 1 januari en eindigt op 31 december van het jaar voorafgaand aan het jaar van de aanvraag. De premie bedraagt 0,50 EUR per dag, met een maximum van 182,50 EUR per pleegkind. De verzorgingstoelage kan maximum voor 3 pleegkinderen per pleeggezin aangevraagd worden.

Je kan een verzorgingstoelage aanvragen bij de stad als:

  • Je woont op het grondgebied van Sint-Niklaas.
  • Je aangesloten bent bij Pleegzorg Vlaanderen.
  • Het pleegkind gedomicilieerd is bij jou.
  • De aanvraag gebeurt tussen 1 januari en 31 maart.

Contact

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen