Erfgoedcel waasland

De archieven van de Boelwerf, de breigoedgeschiedenis in het Stem, abdijen zoals Roosenberg en Boudelo, griezelverhalen, forten en kastelen… in het Waasland is veel waardevol erfgoed aanwezig.

De Erfgoedcel Waasland wil met een veelzijdig en verrassend aanbod het rijke cultureel erfgoed van het Waasland op het dagelijks menu van een divers en groeiend publiek zetten.

Enerzijds ontwikkelt de Erfgoedcel Waasland in samenwerking met de Wase erfgoedorganisaties en gemeentebesturen allerhande projecten voor het publiek. Anderzijds biedt de Erfgoedcel Waasland ondersteuning aan alle enthousiaste erfgoedvrijwilligers en erfgoedprofessionals. Ze gaat samen met hen op zoek naar hoe de zorg voor het erfgoed kan gebeuren.

De Erfgoedcel Waasland fungeert als Waas erfgoedloket: de vele enthousiaste erfgoedvrijwilligers en erfgoedprofessionals kunnen steeds bij ons terecht met vragen tot advies. De Erfgoedcel Waasland wil daarenboven samen met hen op zoek gaan naar hoe de zorg voor het erfgoed kan gebeuren.

http://www.erfgoedcelwaasland.be/

 

Nieuws Teasers: 

Nuttige Adressen

Lamstraat 113
9100
Sint-Niklaas
03 780 52 10

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter