Vrije ateliers

Naar de website van de Vrije Ateliers

Vormingscursussen

Hou je van plastische vorming of filosofie en persoonlijkheidsvorming? Ben je een fan van actualiteit, geschiedenis, muziek of dans? Zeggen audiovisuele kunsten, tentoonstellingen, andere culturen en cultuuruitstappen je iets? Dan zijn de dag- en avondcursussen vanaf september en vanaf februari in de Vrije Ateliers zeker iets voor jou!.
Professionele, gemotiveerde docenten geven onze cursussen.

Kleuter-, kinder- en jongerenateliers

In juli en augustus en tijdens de krokus-, paas- en herfstvakantie organiseren wij kleuter-, kinder- en jongerenateliers. Een cursus omvat meestal vijf halve weekdagen. Er zijn verschillende mogelijkheden o.a. werken met klei, werken met verschillende materialen, kalligrafie, dieren maken met spullen uit de natuur, potten draaien, animatiefilm, dans, tekenen en schilderen, muziek, bloemschikken, kralen en parels, toneel, fotografie, knutselen, enz ...

Elke woensdagnamiddag (telkens 10 lessen):  kleuteracademie voor kleuters van 4 tot 7 jaar en potten draaien voor kinderen en jongeren. Het muziekatelier is dan eveneens open.
Op woensdag- en zaterdagnamiddagen van 14 tot 17 uur (niet tijdens de schoolvakanties) organiseren wij "creatieve verjaardagsfeestjes". 

Muziekatelier

Iedereen, jong en oud, die zonder enige kennis van notenleer wil zingen of musiceren met gitaar, mondharmonica, drums, piano, keyboard en ukelele (de cursussen zijn volledig op maat van de cursist) ... kan terecht in het muziekatelier van de vrije ateliers.
Vanaf het voorjaar 2018 hebben we ook een reeks "DJ" voor wie dit kunst- en muziekgenre wil aanleren of er zich in bijscholen.
Er is ook een dansatelier met flamenco, solodans, easy and fundance, core pilates, linedance, zumba ...

Informatie over lesuren, lesgeld en inschrijvingsmodaliteiten krijg je in het secretariaat van de Vrije Ateliers of op onze website. Inschrijven doe je vóór de start van elke cursus.

Open Atelier

Open Atelier startte in 1983 en was een initiatief van de stad dat de mogelijkheid biedt om je creatief te uiten. De vrije keuze van uren en technieken is een belangrijke troef en voor velen de oplossing als verrijkende, zinvolle vrijetijdsbesteding.

Het Open Atelier geeft aan verschillende doelgroepen de mogelijkheid om in eigen tempo op ontdekkingstocht te gaan in de verschillende artistieke technieken. Elke cursist maakt naar eigen maatstaven een keuze en je wordt individueel begeleid.

Het programma bestaat uit technieken als tekenen, aquarel, pastel, olieverf, vilten, zijdeschilderen en keramiek.

Het inschrijfgeld voor het Open Atelier bedraagt 15 EUR voor het ganse voorjaar (september tot december) of najaar (januari tot juni) per gekozen dagdeel. Je kan uiteraard meerdere dagdelen volgen.
Inschrijven hoeft niet noodzakelijk in september (of januari), je kan ook later starten maar je betaalt wel tot december (of juni).
Het materiaal breng je zelf mee. Je kan een aantal zaken kopen in het Open Atelier, zoals schildersdoek, zijde, klei en papier.
Kansenpashouders kunnen ook voor het Open Atelier een participatieattest bij het OCMW vragen.

Openingsuren Open Atelier
- maandag van 13 tot 16 uur (1 dagdeel)
- dinsdag van 9 tot 16 uur (keuze uit 2 dagdelen)
- donderdag van 9 tot 16 uur (keuze uit 2 dagdelen)
- vrijdag van 14 tot 17 uur (1 dagdeel)
- gesloten tijdens het weekend, de schoolvakanties en ook op wettelijke feestdagen.
Maandag, dinsdag en donderdag kun je werken tot 17 uur maar dan zonder begeleiding.

Prijzen en kortingen

 Het OCMW Sint-Niklaas sloot een overeenkomst met de Vrije Ateliers. Hierin is voorzien dat mensen met een Sint-Niklase kansenpas, een leefloon of met een andere vorm van gelijkaardige tegemoetkoming, een attest vrijetijdsparticipatie kunnen aanvragen. Dit kun je bij de sociale dienst van het OCMW (Welzijnshuis, Abingdonstraat 99).
Met dit attest hoef je maar 20% te betalen van het gewone cursusbedrag.
Ook kan je voor aankoop van materialen -enkel voor het "Open Atelier"- een beroep doen op deze 20%-regeling.

Je brengt dit attest mee bij inschrijving. Zonder attest kunnen we de korting namelijk niet toepassen. Deze regeling geldt ook voor kinderen.
Gezinskorting van 10% geldt voor kinderen uit één gezin die in dezelfde vakantieperiode een atelier volgen en gelijktijdig inschrijven. Deze inschrijving en betaling gebeurt sinds de herfstvakantie 2015 online.

Alle informatie vind je in onze brochures die je op aanvraag gratis toegestuurd krijgt. Je kan die ook downloaden, zie de koppelingen in de "bijlagen" onderaan deze pagina. Brochures zijn ook mee te nemen in de Vrije Ateliers zelf.

Je kan ons telefonisch bereiken op 03 778 33 70 en via mail op vrijeateliers@sint-niklaas.be of voor het muziekatelier: 03 778 33 75 of mail: muziekatelier@sint-niklaas.be

Ons uitgebreid cursusaanbod en ook de openingsuren van het secretariaat vind je op de website .

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 33 66 (reservatie tickets)
Rode Kruisstraat 25
9100
Sint-Niklaas
03 778 33 70

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter