Evenementen

In Sint-Niklaas wordt doorheen het jaar een groot aantal evenementen georganiseerd. Wil je weten wat er nu of binnenkort te beleven valt in onze stad? Klik dan verder naar UiTinSint-Niklaas. Je vindt hier ook een oplijsting van de evenementen die de stad organiseert of waaraan ze meewerkt. Verder geven we je een overzicht van de kermissen, markten en plechtigheden.

Zelf een evenement organiseren ?

Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Je vindt hier informatie over de aanvraag van een evenement of het formulier voor de verhuur van feestmateriaal, en je kan je activiteit aankondigen via de UitDatabank. Een buurtcomité, een erkende vereniging of een niet-commerciële organisatie kan voor een buurtgerichte actie een subsidie aanvragen. Onderaan deze pagina staat de nodige uitleg bij de producten.

Wil je zelf een fijn evenement organiseren en zoek je een duwtje in de rug? Kijk dan snel naar de informatie over het subsidiereglement.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Ciné Retro in SteM

12/09/2017 - 11:29 In de historische cinemazaal Ciné Retro, in SteM Zwijgershoek, kunnen bezoekers zich dertig minuten lang onderdompelen in het Sint-Niklaas van de vorige eeuw. Ciné Retro geeft een unieke kijk op het leven van de Sint-Niklazenaren van de jaren 1930 tot de jaren 1960. Het stadsarchief verzamelde en monteerde nooit eerder uitgegeven video- en fotomateriaal tot een boeiende filmcompilatie. 

Vintage Waasland

11/09/2017 - 12:09 In het weekend van 23 en 24 september hult de Grote Markt zich in een retro jasje voor de achtste editie van Vintage Waasland. Standhouders zullen de Grote Markt omdopen tot een vintage markt met onder meer retro kledij, spulletjes en – uiteraard – oldtimers. 

'Wordelieèst va Sinnekloas' krijgt nieuw leven in boekvorm

03/09/2017 - 14:56 De 'Wordelieèst va Sinnekloas' is het levenswerk van Jules Lenart en bevat duizenden woorden in het Sint-Niklase dialect. Mieke Vanraes nam, in overleg met de familieleden van de auteur, het initiatief om deze unieke lijst te bewerken, te lay-outen en uit te geven als hardcover kwaliteitsboek. De woordenlijst werd bovendien verlucht met prachtige foto's van het stadsarchief en van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas.

Ontdek tientallen feestelijke activiteiten in nieuwe programmabrochure ‘800 jaar Sint-Niklaas’

09/06/2017 - 14:57 De 800ste verjaardag van Sint-Niklaas wordt in 2017 uitgebreid gevierd, met tientallen activiteiten van de verenigingen en het stadsbestuur. De herwerkte programmabrochure, die pas verschenen is, geeft een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten tot het einde van het jubileumjaar.

800 jaar Sint-Niklaas: inwoners zetten de stad op de kaart

27/02/2017 - 18:23 Op oudejaarsavond kwamen duizenden stadsgenoten op de Grote Markt samen de kaarsjes uitblazen voor de 800ste verjaardag van Sint-Niklaas. Het was een uniek moment met een sfeervol spektakel in de nachtelijke hemel. Intussen is het jubileumjaar begonnen met elke maand nieuwe activiteiten. Om onze stad te promoten naar aanleiding van de viering van ‘800 jaar Sint-Niklaas’ verspreidt het stadsbestuur enkele gadgets. Heel wat inwoners droegen al hun steentje bij om het feestjaar zichtbaar te maken binnen en buiten de stad.

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 80 - evenementen

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter