Jaaroverzicht evenementen

Hieronder vindt u een overzicht van de evenementen die jaarlijks georganiseerd worden door het stadsbestuur of in samenwerking met het stadsbestuur. Een volledige jaarlijkse evenementenkalender in papieren versie is verkrijgbaar bij de dienst toerisme. Een overzicht van de kermissen op ons grondgebied vindt u in het linkermenu.

Voor actuele informatie en andere evenementen checkt u best Uit in Sint-Niklaas.

Carnaval

In Belsele. Jaarlijks het weekend 14 dagen vóór halfvasten.

De Laatste 100 dagen

Leerlingen van het laatste jaar middelbaar onderwijs vieren hun laatste 100 dagen op de middelbare schoolbanken op een vrijdag in maart. De datum wordt jaarlijks afgesproken met de scholen.  

Muziekkroegentocht

3de of 4de vrijdag van maart op en rond de Grote Markt en het Sint-Nicolaasplein. Normaal de week achter de 100 dagen.

Ronde Van Vlaanderen

De komende 3 jaar passeert de Ronde Van Vlaanderen telkens door het centrum van de stad.

Modezondag

Op een jaarlijks te bepalen zondag tijdens het voorjaar, stellen de winkels in het kernwinkelgebied hun zomercollecties voor. 

Buitenspeeldag

Kinderen worden uitgenodigd om op diverse locaties in de stad om buiten te spelen. Jaarlijks laatste woensdag voor de paasvakantie of de zomervakantie. 

Archipel

Boekenweekend (rond het 3de weekend van april) op diverse locaties. 

Nacht van de Musea

Laatste zaterdag van april. De stedelijke musea zijn gratis toegankelijk tot 01.00 uur. Met concerten en andere activiteiten. 

Meikermis

Kermis op de Grote Markt met diverse activiteiten zoals de mountenbike meeting. De Meikermis gaat begin mei door.

Statie West

Multicultureel buurtfestival in de Westerbuurt met aandacht voor randanimatie, integratie van culturele en kansarme verenigingen. Jaarlijks tijdens het pinksterweekend.

Dag van het Park

Laatste zondag van mei in het stadspark. 

Terrasjesdagen - Beachvolleyhappening

Laatste weekend van juni. Met terrasjeskortingen in de winkels, zondagopening in de belangrijkste winkelstraten, kinderanimatie en beachvolleyhappening op de Grote Markt. 

Zomerkermis

Op de Grote Markt. Met diverse activiteiten zoals kindernamiddag, vuurwerk, concerten, motortreffen,… 

Pleinconcerten

Concerten op het Sint-Nicolaasplein. Elke donderdagavond vanaf de laatste donderdag van juni tot en met de laatste van augustus. 

Sint-Niklaas Danst

Danslessen op het Sint-Nicolaasplein. Elke woensdagavond vanaf de laatste woensdag van juni tot en met de laatste van augustus. 

Parkies

Concerten in het Romain De Vidtspark: op zeven dinsdagavonden in juli en augustus. 

11 juliviering

Op de Dries in Sinaai op de zaterdag van de zomerkermis. Met Nederlandstalig muzikaal programma. 

Na-Tourcriterium

Op en rond de Grote Markt op de eerste vrijdag na afloop van de Tour de France. Met deelname van diverse nationale en internationale wielerkampioenen. 

Ambachtelijk weekend

Ambachtelijk en gastronomisch weekend in het Land van Waas: opendeurweekend bij Wase ambachtslui en kennismaking met heerlijke streekgerechten: jaarlijks het 3de weekend van augustus. 

Viva Lola

Muziekfestival, half augustus. 

Steratlon

Triatlon en duatlon voor liefhebbers op recreatiedomein De Ster. Op de vierde zondag van augustus. 

Vredefeesten

Het grootste evenement van het jaar vindt jaarlijks plaats tijdens het weekend van de eerste zaterdag van september. Het is vooral bekend omwille van de ballonfeesten (zie fotoalbum). Sinds 2005 worden er ook concerten georganiseerd, op drie podia in de stadskern. Meer info: Vredefeesten.

Modezondag

Op een jaarlijks te bepalen zondag tijdens het najaar, stellen de winkels in het kernwinkelgebied hun wintercollecties voor. 

Stad van de Sint

Sint-Niklaas is de stad van de Sint. Vanaf november verblijft Sinterklaas opnieuw in zijn eigen stad Sint-Niklaas. Tot zijn verjaardag staan er tal van activiteiten op stapel rond de grote kindervriend. Zo kan je in Sint-Niklaas terecht voor de Sinterklaaszoektocht, de ‘Dag van de Sint’ met Sinterklaas op de Grote Markt, het Huis van de Sint in de Stationsstraat, het circusevenement ‘Sint in de piste’, het Sinterklaasvuurwerk en de Sintsdagen. Meer info: Stad van de Sint.

Sint-Niklaas Wintert

Elke winter worden er tal van activiteiten georganiseerd: winterkermis, watershow, kerstmarkten, zondagopeningen winkelstraten, .. Meer info: Sint-Niklaas wintert.

Nieuws Teasers: 

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 80 - evenementen

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter