Bereikbaarheid

Het Stationsplein is hét knooppunt van het openbaar vervoer in het Waasland. Vlakbij het treinstation vind je het dynamische autobusstation en De Lijnwinkel. Voor wie met de wagen komt, zijn er twee parkings. Centraal op het plein is er een opmerkelijke fietstenstalling voor maar liefst 700 plaatsen. Nieuw is het fietspunt ‘De Versnelling’ waar je terecht kan voor het huren van een fiets of voor kleine herstellingen.

Voorrang voor het openbaar vervoer

Sint-Niklaas is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. In de stadskern krijgt het openbaar vervoer voorrang. Een buscorridor doorkruist de stad van noord naar zuid. Om de 7 minuten kan je de bus nemen op de verbindingsweg van het Waasland Shopping Center over de Grote Markt naar het station en omgekeerd.

De Lijnwinkel, Stationsplein, 9100 Sint-Niklaas, tel. 03 776 00 48, www.delijn.be

Sporen naar Sint-Niklaas

Een bezoek aan Sint-Niklaas start zonder probleem op het vernieuwde Stationsplein. Het station ligt op een wandelafstand van tien minuten van de Grote Markt. Sint-Niklaas is de enige stad in Vlaanderen waar ook alle deelgemeenten per trein bereikbaar zijn: Belsele, Sinaai en Nieuwkerken hebben elk hun eigen station. Vanuit o.a. Gent en Antwerpen is er om het half uur een rechtstreekse trein naar Sint-Niklaas. Vanuit Brugge, Brussel, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende en Rijsel zijn er eveneens frequente verbindingen.

NMBS-station, Stationsplein, 9100 Sint-Niklaas, tel. 03 229 58 58, www.nmbs.be

Met eigen vervoer naar Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is strategisch gelegen op 47 km. van Brussel en 26 km. van Antwerpen. Er is voldoende parkeermogelijkheid onder de Grote Markt, op het Stationsplein (twee locaties), het H. Heymanplein, langs de Parklaan en aan het Waasland Shopping Center.

  • vanuit Brussel via de A12, N16 en N70
  • vanuit Antwerpen of Gent via de E17
  • vanuit Zeeuws-Vlaanderen via de Westerscheldetunnel
Nieuws Teasers: 

Contact

Grote Markt 45
9100
Sint-Niklaas
03 778 35 00
Weersverwachting
Sint-Niklaas
Meer weer in Sint-Niklaas

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter