Verborgen Terrassen

Nu de lente weer volop in het land is, lonken de terrassen. Dat je op de Grote Markt of het Sint-Nicolaasplein terecht kunt voor een glas in de zon, is wel bekend. Toch zijn er enkele andere, verborgen pareltjes van terrastuinen in de binnenstad te ontdekken.


Lijst van verborgen terrassen. Klik op de link voor een korte beschrijving en foto van elke zaak:

't Heerehuys                                      - Hans Tweede                                      - Puntkomma
- De Gouden Arend                              - Merlot                                                 - King George Café 
- Café Europa                                       - De Prater


‘t Heerehuys

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat deze terrastuin schuil achter een stijlvol herenhuis. Naast een heerlijke lunch of menu - lunch aan 14,50 EUR, lunchmenu 18 EUR of marktmenu 28 EUR, altijd te verkrijgen behalve vrijdagavond, zaterdagavond en zondag -, kan je er ook genieten van de uitgebreide brasseriekaart met voor elk wat wils. En waarom dat dan niet doen op hun gezellige tuinterras? 

Brasserie ‘t Heerehuys
Casinostraat 41
www.theerehuys.be

 

Hans Tweede
De wat gedrongen voorgevel van Hans Tweede doet maar weinigen vermoeden dat deze zaak nog zoveel meer is dan antiek. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje in een unieke setting vol opmerkelijke kunstobjecten en curiosa van alle slag, tot in hun ruime maar vooral unieke stadstuin toe. Kortom: de bestemming bij uitstek voor de genieter en kunstminnaar in jezelf.

Hans Tweede
Ankerstraat 8
www.hanstweede.be

 

Puntkomma
Ook de overbuur van Hans Tweede, Dagbladhandel Puntkomma op de Houtbriel, herbergt een verborgen rustpunt in de kern van het stadscentrum. Deze tuin werd aangelegd in Mediterraanse stijl en leent zich uitzonderlijk goed voor het lezen van je krant of tijdschrift, met een glas wijn of een tas koffie. Zoals het hoort.

Dagbladhandel Puntkomma
Houtbriel 20
puntkomma-sint-niklaas.be

 

De Gouden Arend
Met Huis Van den Berghe beschikt De Gouden Arend over het oudste en waarschijnlijk een van de meest sfeervolle horecapanden in het centrum. Na de renovatie van de voorgevel en het interieur wordt momenteel de terrastuin opnieuw aangelegd zodat je er binnenkort in een onwaarschijnlijke rust kan baden. 

 

De Gouden Arend
Grote Markt 19
www.degoudenarend.be

 

Merlot
Bij Merlot kan je al jaren terecht voor een hele menu of een korte lunch, en in het weekend ook voor een uitgebreide koffie of thee. Wanneer je besluit om er heen te gaan – en dat moet je beslist eens doen – kan je van dit alles ook genieten in de zon op hun knusse tuinterras.

Restaurant Merlot
Regentiestraat 4
www.restaurantmerlot.be

 

King George café
Met hun interieurontwerpen viel dit creatieve agentschap al in de prijzen, dus het spreekt voor zich dat ze bij de inrichting van hun eigen King George Café geen detail uit het oog zouden verliezen. Ze ontpopten zich zo in een mum van tijd tot een van de leukste hotspots van het stadscentrum. Ook de koer werd omgevormd tot een trendy verpoosplaats met een menu- en drankenkaart die steeds word vernieuwd.

King George Café
Driekoningenstraat 48
kinggeorgecafe.be

 

Het Gevoel

Achter de gevel van dit authentieke pand op het Regentieplein zit een terras verscholen dat nog een echte tuin is gebleven. Op dit intieme terras kan je in de schaduw van bomen genieten van een heerlijke maaltijd. Een aanrader: hun coupes! Met hun eigen bereide roomijs zijn ze een niet te missen hoogtepunt.

Restaurant Het Gevoel
Regentieplein 53
www.restauranthetgevoel.be

 

Café Europa
Deze zaak is sinds jaar en dag een vaste waarde op het marktplein. Toch is het niet zo bekend dat deze zaak naast een gevelterras ook over een groot en vooral zonnig tuinterras beschikt. Ook de kleintjes zijn zeker welkom in deze zaak: sinds vorig jaar is de speeltuin volledig vernieuwd!

Eet- en Praatcafé Europa
Grote Markt 26

 

De Prater
Tot slot nog een vaste waarde op de Grote Markt. Ook hier is het op het wijdse terras, zo dicht tegen de drukte van de markt, opmerkelijk rustig. Dit terras baadt lang in de zon en is voorzien van met een leuke speeltuin zodat kinderen zich naar hartelust kunnen amuseren.

Taverne De Prater
Grote Markt 28

Nieuws Teasers: 
Weersverwachting
Sint-Niklaas
Meer weer in Sint-Niklaas

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter