Wonen op de Paterssite

Social media sharing

De Paterssite kent een lange traditie van gemeenschapsleven en duurzaamheid. De stad wil vanuit deze waarden naast sociale huisvesting ook een coöperatief woonproject inrichten op deze bijzondere locatie.

  • Wooncoop kreeg de opdracht om 22 wooneenheden met gemeenschappelijke functies te realiseren.
  • Ook de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting zal een woonproject op de site realiseren, met 12 sociale huurwoningen.

Coöperatief woonproject: een oproep

Wooncoop gaat nu aan de slag om op deze plaats een vernieuwend woonproject te realiseren: 22 wooneenheden met gemeenschappelijke functies. Er zal plaats zijn voor gezinnen, koppels en singles met of zonder kinderen.

Wooncoop is geen gewone projectontwikkelaar, maar een burgercoöperatie. Dat betekent dat bewoners en investeerders van wooncoop ook coöperanten zijn van wooncoop. Elke wooncoop-bewoner huurt dus als het ware bij zichzelf en combineert de voordelen van kopen met die van huren. Net als bij kopen heeft de bewoner zeggenschap, levenslange woonzekerheid, woont hij aan kostprijs en bouwt hij kapitaal op. Net als bij huren, woont hij flexibel en hoeft hij zich geen zorgen te maken over het onderhoud van de woning, want wooncoop beheert en onderhoudt de woning met bijzondere aandacht voor kwalitatief en duurzaam wonen.

Transparantie en inspraak staan voorop, net als een duurzame en sociale kijk op wonen, ruimtelijke ordening en economie. Het coöperatief model maakt wonen op de Paterssite ook toegankelijk voor mensen met een beperkte financiële draagkracht. Investeerders dragen bij aan een veerkrachtig en innovatief woonconcept dat de maatschappij en de bewoners beschermt tegen de grillen van een competitieve vastgoedmarkt. Bovendien ontvangen zij een eerlijk rendement, dat hun spaargeld beschermt tegen ontwaarding. Investeren in wooncoop kan al vanaf 250€.                  

Om dit project financieel mogelijk te maken, loopt momenteel een investeringsronde waarbij kapitaal wordt verzameld bij grote én kleine investeerders.

Ook wie op de Paterssite wil wonen, kan zich vandaag reeds kenbaar maken via www.wooncoop.be/paterssite.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen