zonnepanelen

Een klimaatgezond Oost-Vlaanderen met de groepsaankoop zonnepanelen

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Je kan als inwoner van Oost-Vlaanderen opnieuw gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.
Social media sharing

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Ook dit jaar krijg je de kans om via de Provincie Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel.

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisatie, steden en gemeenten, bedrijven, ... werk te maken van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Ze doet dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.

Ook onze stad ondersteunt dit initiatief. Onze stad ondertekende in 2014 het Europese Burgemeestersconvenant en engageert zich hierbij om de CO2-uitstoot met minstens 20 procent te verminderen tegen 2020 (ten opzichte van 2011).

Wie kan deelnemen?
Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als zelfstandige, kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

 • Onuitputtelijke energiebron
  De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.
 • Besparen op energiekosten
  Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Gemiddeld is een installatie op minder dan 8 jaar terugverdiend. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Daarna betaal je minstens 17 jaar een veel lagere elektriciteitsrekening.
 • Goed voor het klimaat
  Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.
 • Waardestijging van je huis
  Met zonnepanelen verbeter je de EPC-waarde van je woning en daarmee verhoog je de marktwaarde van je huis.
   

Hoe werkt de groepsaankoop?

 • Inschrijven
  Je kunt je gratis en vrijblijvend inschrijven.
 • Persoonlijk voorstel op maat
  Je ontvangt een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijfgegevens met een indicatie van jouw rendement.
 • Jij beslist!
  Vind je het aanbod interessant? Alleen dan accepteer je het persoonlijk voorstel.
 • Installatie
  Na een inspectie zal jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. ​​​​

Meer info
Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zp ,
bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur)
of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be .

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen