Affiche expo Buiten de lijnen

Expo 'Buiten de lijnen' van 1 december tot 29 januari

Met trots presenteren we de expo Buiten de lijnen! Een unieke ontmoeting tussen kunstenaars met een verstandelijke beperking en het atelier Illustratieve Vormgeving van d’Academie Beeld. De tentoonstelling vertrekt vanuit de idee dat kunst een taal is en dus een middel om je zonder woorden uit te drukken. Bewonder van 1 december 2022 tot 29 januari 2023 de reeks eigenzinnige kunstwerken in de inkomhal en de trappenhal van de Bib.
Social media sharing

Ter voorbereiding van de expo namen een aantal creatievelingen uit de voorzieningen Raakzaam en De Klokke deel aan een reeks workshops in d’Academie Beeld, onder leiding van Nnena Verberckmoes. Nieuwe technieken, zoals Riso printing en cyanotype, werden aangeleerd. Een aantal gekende kregen een opfrisbeurt. In tussentijd werkte het tweede en derde jaar atelier Illustratieve Vormgeving met lesgever Tim Polfliet gelijkaardige opdrachten uit.

Iedereen werkte rond 3 verhalen die inspireerden: Drie Schimmen van Cyril Pedrosa, The Forest van Violeta Lopiz en Valerio Vidali en Sometimes I think, sometimes I am van Sara Fanelli. De verhalen zijn soms heel erg aanwezig, soms vormden ze de inspiratie om een heel eigen weg uit te gaan.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Bewonder van 1 december 2022 tot 29 januari 2023 de reeks eigenzinnige kunstwerken in de inkomhal en de trappenhal van de Bib. Welkom!

Dit is een actie in het kader van 3 december, Internationale dag voor personen met een beperking. 

Heb je vragen?

Diversiteit

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Wanneer

Van 01/12/22 tot 29/01/23

Adres

Bib, Hendrik Heymanplein 3, Sint-Niklaas.

Bereikbaarheid

Toegankelijk gebouw, aangepast toilet.
Voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap voor de Bib.

Affiche: Buiten de lijnen
Boetseren
Risoprinting
Tekenen
Risoprinting
Boetseren
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen