senioren met mondmasker

Veilig terug op stap

Stilaan komt het gewone leven weer op gang. Duizenden kinderen gaan opnieuw naar school en volwassenen proberen de draad op te nemen van voor corona. Toch is het belangrijk dat we alert blijven en ons houden aan de basisregels, want het virus is er nog steeds. Om meer duidelijkheid te bieden over wat wel of niet kan, heeft de Vlaamse Ouderenraad, in samenwerking met een aantal belangenverenigingen, een charter opgesteld als leidraad voor 65-plussers.
Social media sharing

Corona maakt geen onderscheid. Of je nu jong of iets ouder bent, corona kan ons allen treffen. Het charter ‘Hoe veilig de draad opnemen als oudere in onze samenleving’ richt zich naar de ouderen en organisaties die met ouderen werken. Vaak vereenzelvigt men 65+ tot een kwetsbare doelgroep. Dit charter brengt nuance. Niet de leeftijd is bepalend, wel een kwetsbare gezondheid maakt of je tot de risicogroep behoort of niet.

In het charter kan je aan de hand van een aantal criteria nagaan of je als oudere een bepaalde activiteit veilig terug op kan nemen.

Meer info vind je in de flyer onderaan deze webpagina.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen