Autovrije zondag

Social media sharing
Skeelers schaatsen door de straten tijdens autovrije zondag

Op zondag 22 september blijft koning auto opnieuw een dag aan de kant tijdens autovrije zondag. Naar jaarlijkse gewoonte wordt dit een dag vol gezelligheid en leuke activiteiten.

Doe-activiteiten

Op diverse locaties in de stadskern kan je terecht voor actieve en originele activiteiten, zoals fietsen op een space bike, balanceren op de surf rodeo, je fiets pimpen, een partijtje curlng of een dansje in verschillende stijlen. Heb je na alle actie zin in iets lekkers? Maak dan kennis met de sapjesfiets of geniet van een café crème. Of bezoek de feestmarkt op het Stationsplein, van 10 tot 20 uur.

Optredens en openluchtcinema

Acts en optredens zullen ook dit jaar niet ontbreken. De leerlingen van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie geven het beste van zichzelf tijdens verschillende voorstellingen en animatieshows. Ook de dansers van Clapaja en Explozion en de turners van Kracht en Geduld zijn present. En hoor je plots circusmuziek, dan is de circusfiets in aantocht! Aan het Castrohof loopt BIOSKOOP XL, een heuse openluchtcinema met echte filmklassiekers en verder ook optredens, dj-sets en allerlei randactiviteiten. De toegang is gratis

Street art

Claim the street! Dat neemt curator Bart Warnier (Wham Office) tijdens het weekend van autovrije zondag letterlijk. Na de gesmaakte nutskasten vol street art gaat hij het grijze straatbeeld verder te lijf. Hij vond de befaamde artist Dzia bereid een metershoge gevel op de hoek van het Hendrik Heymanplein en de Mgr. Stillemansstraat te kleuren. Hoe dat in z’n werk gaat moet je vooral zelf komen zien!

Infostanden

Autovrije zondag en duurzaamheid gaan telkens hand in hand. Aan verschillende infostanden op de Grote Markt kan je terecht met al je vragen. MIWA, dienst mobiliteit en Interwaas geven je met veel plezier uitleg over hoe jij jouw steentje kan bijdragen. De Fietsersbond is een actieve partner van autovrije zondag. De vereniging is onder meer aanwezig met een infostand. Ook alle initiatiefnemers van autodelen in onze stad maken je graag wegwijs. Aan de infostand van toerisme Sint-Niklaas ontdek je de toeristische troeven van stad en streek.

Barbecue

Het BBQ-team Laurentius is opnieuw op de afspraak met het Belgisch kampioenschap culinair barbecue. Indrukwekkende installaties en gerechten tonen het vakmanschap van teams uit de vier windstreken.

Praktisch

    

Autoloze zone

Op zondag 22 september is er van 12 tot 19 uur geen verkeer mogelijk in een groot deel van de stadskern. Activiteiten vinden plaats tussen 14 en 18 uur. Ter gelegenheid van autovrije zondag biedt het stadsbestuur je gratis busvervoer aan. Je hoeft hiervoor niets te ondernemen, gewoon op de bus stappen.

Doorgangsbewijs om medische redenen

Heb je om dringende medische redenen een doorgangsbewijs nodig?

Contact

Mobiliteit

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen