Autovrije zondag

Social media sharing
Autovrije zondag 2020

Feestmarkt op de Grote Markt

Vanaf 14 uur kan je op de Grote Markt terecht bij verschillende marktkramers, maar ook op de mobiliteitsmarkt. Hier vind je onder andere een stand van het fietspunt De Versnellingde fietsersbondOxford Bikes , Autodelen Stapp.in, de toeristische dienst, de lokale politie en de dienst mobiliteit.

Verder vind je ook een aantal foorkramen op de markt én kan je gekke fietsen huren om de stad te verkennen op een leuke manier! Op en rond de markt vinden jullie kinderanimatie en straattheater terug.

Autovrije zone

  

Een kaart van de autovrije zone

Verken de stad

Verken de autovrije stad op een aangename manier en laat je tussendoor verassen door het mobiele straattheater.

Infostand toerisme Sint-Niklaas: Wandelen en fietsen zijn helemaal hot! Ontdek een brede waaier aan gratis en betaalbare wandel- en fietskaarten en tal van tips voor leuke tochtjes doorheen stad en streek. Nieuw in het aanbod: de nagelnieuwe fietsnetwerkkaart Waasland (juli 2020) en de streek-GR Waas- en Reynaertland, verkozen tot de mooiste Wandelroute van het jaar. Doe mee aan de familiezoektocht 'het mysterie van de verdwenen muntschat'. Een zoektocht doorheen het centrum van de stad op zoek naar de dief van de muntschat.

City Golf: Ken je niks van golfen? Geen probleem! Donna, de sympathieke gids van city golf, leert je de kneepjes van het vak. Stadsgolfen is reuzepret in het stadshart met onverwachte hindernissen in iedere hoek; je leert de stad kennen zoals nooit tevoren. Sla een balletje naar vier holes en ontdek de Tiger Woods in jezelf. We spelen samen van 14 tot 15.30 uur en van 16 tot 17.30 uur. Speciaal voor autovrije zondag geniet je ook hier van een heel vriendelijk prijsje. Schrijf je in op de infostand en neem deel in coronaveilige groepjes.

BK City Escape: Ga jij de uitdaging aan? De opdracht: kom met je bubbel van max. 4 personen naar Sint-Niklaas. Log tussen 14 en 14.30 uur in op de site met het paswoord ‘Sint-Niklaas autovrij’ – zo geniet je van een fikse korting op de deelnameprijs – en rep je naar de eerste opdracht. Je krijgt 2 uur de tijd om te tonen dat jullie de beste city escape-speler van het land zijn. Hoe meer raadsels je ontsluiert, hoe meer bonustijd je pakt. Alle opdrachten vind je in open lucht. Waar je begint, bepaal je zelf. Zo houden we het spannend én veilig.

Street-Art Tour: Verken de nieuwste street-art projecten met de nieuwe street-art tour. De brochure kan je afhalen bij de infostand toerisme.

Spel-en SpeurboekOp stap met de kinderen. Haal je gratis boekje af bij de infostand en ontdek de verschillende plaatsen in de stad aan de hand van spelletjes, raadsels en doe-opdrachten!

Coup De Ville: Een kunstenparcours doorheen de stad. Sint-Niklaas wordt omgetoverd tot een groot openluchtmuseum. Meer info vind je op de website.

Doorgangsbewijs

Voor uitzonderlijke verplaatsingen om dringende medische redenen kan een doorgangsbewijs worden aangevraagd.

 

Contact

Mobiliteit

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen