Digitaal mee

Iedereen digitaal mee in Sint-Niklaas

Onze samenleving evolueert ‘radicaal digitaal’. Dat is voor veel mensen een probleem, ook in Sint-Niklaas. Daarom zet het stadsbestuur alles in het werk om mensen die digitaal sterker willen worden te ondersteunen en te begeleiden. Want Sint-Niklaas wil ‘iedereen mee’. We bundelen alle info op papier en online. Blikvangers zijn de vier digipunten in openbare gebouwen waar iedereen gratis en vlot terecht kan voor hulp bij het gebruik van de computer, gsm of het internet.
Social media sharing

Een breed aanbod

Niet iedereen is mee met de digitale versnelling. Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt dat 40 % van de bevolking zwakke digitale vaardigheden heeft. Voor veel mensen is zelfs de eenvoudigste administratieve verrichting online een probleem. Dat veroorzaakt gevoelens van uitsluiting en frustratie.

Daarom heeft het stadsbestuur een intensieve communicatiecampagne opgezet om inwoners op weg te helpen bij het gebruik van de computer, gsm en internet.

Met de campagne ‘Digitaal mee’ plaatsen wij het volledige aanbod in de kijker: gratis hulp bij digitale vragen in de digipunten, computerhulp aan huis met digicheques, openbare computerruimtes, printmogelijkheden, gratis stadswifi, workshops en opleidingen voor beginners én gevorderden.

Inwoners met een laag inkomen kunnen van het stadsbestuur ook financiële ondersteuning krijgen bij de aankoop van een laptop of tablet en voor de abonnementskosten voor een internetaansluiting.

Digipunten met gratis eID-kaartlezer

De digipunten zijn de speerpunten van de campagne. Het zijn laagdrempelige infopunten, waar iedereen welkom is voor gratis hulp en toelichting.

  • Digipunt welzijnshuis, Abingdonstraat 99.
  • Digipunt hoofdbib, Hendrik Heymanplein 3.
  • Digipunt ‘t Lammeken/De Variant – Lamstraat 23
  • Digipunt Kringwinkel Den Azalee – Heistraat 115.

Het is handig om vooraf een afspraak te maken via 0471 24 58 82 of via digipunt@sint-niklaas.be. Maar gewoon langskomen kan ook.

Het stadsbestuur nodigt inwoners, die digitaal sterker in de schoenen willen staan, uit om gebruik te maken van dit aanbod. Wie voor het eerst een digipunt bezoekt, krijgt gratis een eID-lezer als welkomstgeschenk!

Gratis brochure

Belangrijk in de campagne is ook de gratis infobrochure met een overzicht van het volledige aanbod voor hulp en ondersteuning, zowel van het stadsbestuur als van verschillende partners zoals de Bib, Avansa Waas en Dender, Ligo Waas en Dender, CVO Focus, CVO LBC en de VDAB.

De brochure wordt gericht verspreid via het welzijnsnetwerk van het stadsbestuur en via de partners.

Verder is de publicatie beschikbaar in de voornaamste stadsgebouwen. We versturen de brochure ook gratis op aanvraag: tel. 03 780 30 00 of communicatie@sint-niklaas.be. Je vindt alle info ook online terug via www.sint-niklaas.be/digitaalmee.

De voorstelling van de campagne vindt niet toevallig plaats in de Bib. Al geruime tijd zet de Bib via tal van initiatieven in op digitale ondersteuning. Zo kunnen bezoekers gratis gebruik maken van internet-pc’s en wifi en is er het uitgebreid gratis ondersteuningsprogramma van DigiBib.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen